A woman carries a tote bag which has been customised with a panda motif from Creative Park with Canon's iron-on transfers.

USTVARJALNO TISKANJE

Poživite svojo garderobo s tiskalniki na blago Canon PIXMA

Svojo priljubljeno sliko ali motiv lahko prelikate na majico, platneno vrečo, blazino ali na katero koli blago s pomočjo Canonovih listov za prelikanje in združljivega tiskalnika Canon PIXMA. Ste morda član športne ekipe in za določen dogodek želite natisniti priljubljene motive na oblačila? Želite ustvariti prilagojena darila za svoje prijatelje ali stensko umetnino na blagu? Vse, kar premore vaša domišljija, lahko sedaj uresničite. Nič hudega, če ste brez zamisli, storitev Creative Park ponuja številne zanimive motive, ki jih lahko brezplačno prenesete.

Prelikanje je izjemno preprosto. Z njim lahko preobrazite marsikatero reč, ki potrebuje malo poživitve.

A sheet of iron-on transfers on a printer tray next to a smartphone and a t-shirt.
Različne motive za prelikanje lahko najdete v storitvi Creative Park, vključno z ljubkimi motivi Roly-Poly Penguin Family.

Potrebovali boste:

  • Združljiv tiskalnik* Canon PIXMA
  • Canonove liste za prelikanje (na voljo za svetle ali temne tkanine)
  • Vaš priljubljen motiv
  • Majico/platneno vrečo/blago po izbiri (vsebovati mora najmanj 50 % bombaža; biti mora pralno v pralnem stroju pri 30 °C)
  • Škarje
  • Likalno mizo in likalnik

Prelikanje motiva

Canonovi listi za prelikanje so na voljo v velikosti A4, ki vam omogoča ustvarjanje velikih motivov. Če imate manjše motive, jih lahko v istem dokumentu postavite enega zraven drugega, da čim bolje izkoristite list za prelikanje. Ko je vaš motiv pripravljen za prelikanje, sledite naslednjim preprostim korakom:

1. Naložite liste v tiskalnik

A woman loads a sheet of iron-on transfer paper into a Canon PIXMA TS5350 printer.
Za preobrazbo temne majice smo za ta projekt izbrali motive za prelikanje za temne tkanine.

Izberite ustrezno vrsto lista za prelikanje. Obstajata dve vrsti. Prva se uporablja za svetlo tkanino, druga pa za temno tkanino, kar pomeni, da bodo barve vašega motiva lepe in svetle ne glede na to, ali jih boste postavili na temne zavese, svetlo blazino, jakno iz denima ali belo majico. Obe vrsti listov se najbolje obneseta na naravnih tkaninah, kot je bombaž.

2. Natisnite motiv

Povezani članki
A printout on a printer tray of an iron-on transfer of a polar bear, different print applications, smartphone, cloth bag, t-shirt and party glasses.

USTVARJALNO TISKANJE

Prepustite se svoji ustvarjalnosti s tiskanjem

Odkrijte, kako lahko s Canonovimi programi, papirjem in tiskalnikom spremenite svoj dom in prilagodite vse od telefona do hladilnika.

12-otmm-d96c300bba32e96612a9c59d2860579ff950ba8b-img-file

USTVARJALNO TISKANJE

Tiskanje izvezenih vzorcev

Izdelava zanimivih oblačil ali tapiserij je z natisnjenimi izvezenimi vzorci enostavna.

A Canon printer prints a sheet of paper with three heart designs on it. Around it are coloured pencils, a pack of transfer paper and a white t-shirt with a heart transfer on it.

USTVARJALNA MISELNOST

Pokažite svoje srce

S temi elegantnimi in navdihujočimi motivi sodelujte v pogovoru o duševnem zdravju.

A woman sits at a table holding a smartphone next to a Canon PIXMA TS5350 printer.
Tiskajte neposredno iz računalnika, pametnega telefona ali tabličnega računalnika.

Motiv natisnite na list za prelikanje. Tiskate lahko iz računalnika ali neposredno iz pametnega telefona ali tabličnega računalnika s pomočjo aplikacije Creative Park. Ko se vam porodi zanimiva zamisel, jo preprosto natisnite.

3. Izrežite motiv

A woman uses a pair of scissors to cut around an iron-on transfer design.
Obrobo okoli motiva lahko pustite ali pa motiv izrežete čisto do roba.

Prazni deli lista se bodo prenesli na natisnjen motiv. Zato motiv izrežite tako, da z ostrimi škarjami režete okoli slike na listu za prelikanje in tako ustvarite ličen okvir, ali pa ga izrežite tako, da s škarjami režete čim bližje robovom motiva.

4. Odstranite in namestite

A woman stands at an ironing board and peels the backing off an iron-on transfer. A dark t-shirt is on the ironing board.
Z bucikami označite položaj motiva na majico, a motiva nikar ne pripnite nanjo.

Odstranite hrbtno stran lista za prelikanje in motiv postavite na blago. Za najboljšo postavitev motiva na majici jo najprej oblecite in si pri izbiri položaja za prelikanje motiva pomagajte z zrcalom ali prosite prijatelja za pomoč. Če imate več manjših motivov in se hočete izogniti njihovi enotni postavitvi, vrzite kocke ali kovance na majico, ki vam bodo pomagali pri njihovi naključni postavitvi.

5. Zlikajte tkanino

A woman irons an iron-on transfer onto a dark t-shirt.
Komplet motivov za prelikanje za temne tkanine vsebuje dva papirja za peko, ki pri prelikanju motiva zaščitita list za prelikanje.

Tkanino z motivi, postavljenimi na izbranih položajih, položite na likalno mizo in odstranite pomožne bucike. Vzemite papir za peko, ki ste ga dobili skupaj z listi za prelikanje, in ga položite na motiv. Zdaj pa je napočil najpomembnejši trenutek – prenos motiva na tkanino. Preprosto likajte po papirju za peko z enakomernim pritiskom, da se motiv na listu za prelikanje združi z blagom. Ko se motiv združi z blagom, ga lahko perete v pralnem stroju in oblačilo nosite znova in znova.

6. Načrtujte svoj naslednji projekt

A man wears a dark t-shirt customised with an iron-on transfer of a family of penguins.
Zdaj, ko ste se prepričali, kako preprosto je tiskanje na blago, lahko načrtujete naslednji projekt.

Zdaj, ko ste ustvarili svoj prvi prilagojeni izdelek, boste našli nešteto priložnosti za prenovo garderobe ali poživitev modnih dodatkov. Naredite si zalogo papirja za prelikanje. Vaše možnosti za ustvarjanje so neskončne.

* Listi za prelikanje za tkanine svetle barve LF-101 so združljivi z naslednjimi tiskalniki: PRO-100/PRO-100S, serija TS (razen serija TS31xx/serija TS20x), serija TR (razen serija TR45xx), serija MG77xx/serija MG75xx/serija MG68xx/serija MG67xx/serija MG57xx/serija MG56xx/serija MG36xx, serija iX68xx.

Listi za prelikanje za tkanine temne barve DF-101 so združljivi z naslednjimi tiskalniki: PRO-100/PRO-100S, serija TS (razen serija TS31xx/serija TS20x), serija TR (razen serija TR45xx), serija G (razen serija GM40xx/serija GM20xx), serija MG77xx/serija MG75xx/serija MG67xx, serija iP87xx/serija iX68xx.


Napisala Angela Nicholson

Povezani izdelki

Povezani izdelki

Povezani izdelki

Povezani članki

Get Inspired je vaš glavni vir koristnih fotografskih namigov, nakupovalnih vodnikov in temeljitih intervjujev – tukaj so vse potrebne informacije, ko iščete najboljši fotoaparat ali najboljši tiskalnik in želite uresničiti svoje ustvarjalne ideje.

Nazaj na vse namige in tehnike