O1 header

Prišli, videli, zmočili

Pet stvari, zaradi katerih so mestni deskarji zakon

Besneče reke, mestni deskarji, neustrašni fotografi, nora tehnologija in sanjska oprema. Naj vas popeljemo v zakulisje najnovejše zgodbe iz rubrike "Pridite in si oglejte".

1. Reka Eisbach.

Dvajset ton ledeno mrzle vode vsako sekundo dere čez potopljene betonske bloke in ustvarja divji, neprekinjeni val. Več kot sto deskarjev s celega mesta vsak dan prihaja sem, da se osvobodi službe in izvede nekaj osupljivih gibov.

2. Nosilci, nosilci in še več nosilcev.

Z njimi je vse boljše. Več kot tri dni je naša ekipa fotografirala in snemala z revolucionarnimi fotografskimi in snemalnimi tehnikami in uporabljala prilagojene nosilce, ki so bili izdelani posebej za to neverjetno doživetje. Uporabljali smojih, da ste lahko dogajanje na bregovih reke Eisbach v Münchnu spremljali kar prek mobilnega telefona. 180-stopinjski nosilec uporablja širok objektiv, nameščen na kamero Cinema EOS C300 Mark II, medtem ko ostali nosilci omogočajo, da s Canonovo kamero v roki posnamete fotografije pri hitri hitrosti in se približate dogajanju.3. Naši deskarji. Lokalni deskarji obvladajo reko.

Film je bil posnet s tremi najrazvpitejšimi deskarji, Taom, Karino in Alexom. Neverjetni so, nič jim ni pretežko, vsi smo bili očarani nad njihovo spretnostjo in vzdržljivostjo.

4. Samo.

Naš profesionalni fotograf je uporabljal Canon EOS-1D X Mark II, s katerim je v celoti ujel dogajanje, ko se je mrak prevešal v noč. Poleg tega je Samo povsem neustrašen. Po fotografiranju se je povzpel na Taovo desko in kar v škornjih zajahal val.5. Ponoči.

Ponoči je vse videti boljše. Seveda, fotografirali bi lahko podnevi, toda to ne bi bil nikakršen izziv. Utrip mesta smo ujeli s svetlobo uličnih svetilk in spustili ogromne napihljive luči, s katerimi smo ustvarili učinek luninega soja, ki je osamil vsakega posameznega deskarja na silovitem valu.

Našo interaktivno izkušnjo o mestnih deskarjih lahko raziščete tukaj.