NASVETI ZA TISKANJE

Odkrijte tiskalnik, ki omogoča preprosto hibridno delo.

Spoznajte, zakaj je Canon PIXMA TR4650 najboljši tiskalnik za prehod na oddaljeno delo od doma.
Tiskalnik Canon PIXMA na mizi v domači pisarni.

Ko je pandemija bolezni Covid-19 prisilila zaposlene, da so začeli delati od doma, je Jamie Watson, amaterski fotograf in strateški direktor v oglaševalski agenciji v Bristolu, svojo jedilnico kmalu spremenil v domačo pisarno. Ko so se približevali roki in ni našel navdiha, je ugotovil, kaj mu manjka – dober tiskalnik.

Ko se ukrepi zaprtja sproščajo, vedno več delamo na hibriden način. To pomeni, da je prehod med delom doma in v pisarni pomembnejši kot kadar koli do zdaj. Jamie skupaj s strankami, raziskovalno ekipo in kreativno ekipo za razvijanje konceptov ustvarja inovativne kampanje in še več za številne blagovne znamke. Zdaj dela doma in v pisarni ter ceni različne prednosti obeh načinov.

Domača pisarna ni popolna brez dobrega tiskalnika. To pogosto ugotovimo šele, ko moramo nujno nekaj natisniti do roka, ki se približuje, ali pomembnega sestanka. Veliko nas še vedno dela na daljavo, zato je to koristna naprava, ki nam lahko pomaga, da manj časa preživimo pred zaslonom, in nam izboljša ustvarjalni proces.

Premik med delom doma in v službi je lahko s pravo opremo neopazen. S Canonovo družino zmogljivih tiskalnikov, še posebej z majhnim tiskalnikom 4 v 1 Canon PIXMA TR4650, lahko hitro in preprosto zagotavljate enak profesionalni standard natisnjenih dokumentov.

»Ko moram opraviti veliko dela, je delo od doma dober način, da se odmaknem od motenj v pisarni,« pravi Jamie. »Čas lahko razporejam malo bolje in delovni čas je manj tog od običajnega delovnika. Seveda se mi tudi ni treba voziti na delo, tako da lahko v enem dnevu naredim več. Sem ljubitelj kolesarjenja, tako da se lahko odpravim na vožnjo, ne da bi moral upoštevati čas vožnje v službo ali obratno.«

Vseeno je sodelovanje s člani ekipe v pisarni lažje, naloge pa je mogoče opraviti učinkoviteje.

Jamie nam je zaupal, kako mu domači tiskalnik omogoča čas brez zaslona, da se lahko popolnoma zatopi v projekte, na katerih dela doma.

Tiskanje za miren spanec

Moški, ki pritiska na sprednji pladenj Canonovega tiskalnika.

Tiskalnik 4 v 1 Canon PIXMA TR4650 uporablja 4-barvno hibridno črnilo in omogoča preprostejšo namestitev kartuš, da jih lahko še lažje in hitreje zamenjate.

S tiskalnikom Canon PIXMA TR4650 lahko Jamie natisne papirnate izvode dokumentov, ki jih potrebuje za delo. Tako se lahko osredotoči na njih in ne na računalniški zaslon. »Obvestila strank raje preberem na papirju,« pravi Jamie. »Tako si zapomnim več in me ne moti dogajanje na zaslonu, kot so e-poštna sporočila ali obvestila o sporočilih v klepetu ekipe. Lažje se posvetim vsebini, ki jo berem, jo označim in dodam vprašanja. Preprosto se lahko bolj poglobim v svoje delo in dokument, ki ga berem.

»Rezultati anket, ki mi jih posredujejo raziskovalne agencije, imajo veliko preglednic in grafikonov. Najlažje jih primerjam tako, da imam pred seboj nekaj listov papirja. Če se premikam med prosojnicami, vidim samo eno stran naenkrat,« še doda.

Ko delate v pisarni, vam ni treba skrbeti za namestitev tiskalnika in količine papirja ter črnila. Doma ne bi smelo biti drugače. Ta uporabnikom prijazen in učinkovit tiskalnik se ponaša z obvestili za odstranjevanje dokumentov, izboljšanim sprednjim pladnjem za papir, ki omogoča preprostejše in hitrejše nalaganje papirja ter preprostim nameščanjem kartuš. Tako je popoln za strokovnjake, kot je Jamie.

Tiskalnik PIXMA TR4650 lahko v celoti upravljate v aplikaciji Canon PRINT, kjer lahko tiskate, kopirate, skenirate, opravljate vzdrževanje, preverjate ravni črnila in kupujete nadomestne kartuše, zato ne potrebujete računalnika.

Spajanje papirnatih in elektronskih dokumentov

Oseba, ki s pametnim telefonom tiska na Canonovem domačem tiskalniku.

Pri delu od doma se Jamie lažje osredotoči tako, da se premika med sobami. »Pri delu v pisani se premikam po različnih prostorih, da se lažje koncentriram. Sedim za mizo, potem pa se premaknem v jedilnico ali na strešno teraso,« razloži. »Enako delam tudi doma. Dokumente natisnem, nato pa se odmaknem od prenosnega računalnika, saj me kljub delu od doma drugi še vedno kličejo in mi pošiljajo sporočila. S premikom od prenosnega računalnika se umaknem tudi motnjam. Dokument natisnem in ga preberem v kuhinji nadstropje nižje, da se lažje osredotočim.«

Oseba, ki piše na natisnjeno preglednico.

Jamie sodeluje z različnimi strankami, od zdravstvenih blagovnih znamk ter podjetij, ki proizvajajo hrano in pijačo do ponudnikov internetnih gostovanj ter bank.

Cenovno ugoden tiskalnik, ki ga uporablja Jamie, lahko z aplikacijo Canon PRINT, ki zagotavlja izboljšano uporabniško izkušnjo, namestite brez težav. »Tiskalnik je bilo izjemno preprosto namestiti. To mi je najpomembnejše, saj sem imel pri prejšnjih tiskalnikih občutek, da sem jih moral nastavljati pet dni, da so končno delovali tako, kot sem želel. Vse je naredil sam,« je še povedal.

Prinaša tudi koristno povezavo z aplikacijo Easy-Layout Editor. Ta vam omogoča, da dokumente, kot so PDF-ji in slike, pred tiskanjem razpostavite na eno stran. To je popolno za Jamiejev način dela.

»Če se ukvarjam s projekti za strategije blagovnih znamk ali moram narisati ogrodje blagovne znamke, to najraje naredim ročno,« pravi. »Risbo skeniram in jo ostalim članom ekipe po e-pošti pošljem kot delovni osnutek. Tako ne izgubljam časa z oblikovanjem v programu Microsoft® PowerPoint®.«

Skeniranje v oblak s Canonovim domačim tiskalnikom

Moški, ki sedi na klopi na vrtu s skodelico in prenosnim računalnikom.

Jamie včasih pogreša interakcijo z ekipo v pisarni, kar je slaba stran dela od doma. »Ker smo kreativna agencija, sem vsekakor pogrešal sodelovanje,« je dejal. »Komunikacija pri delu od doma je namenska in neosebna, saj ne moreš preprosto stopiti do sodelavčeve mize ali poklepetati ob kosilu. V koledar moraš dodati srečanje in namesto naključnega klepeta opraviti namenski klic.«

Moški, ki si na glavo daje kolesarsko čelado.

Delo od doma ima brez dvoma svoje prednosti. Jamie se je prej na delo vozil s kolesom, zdaj pa lahko kolesari v prostem času.

Funkcija za tiskanje in skeniranje v oblaku PIXMA Cloud Link za tiskalnik Canon PIXMA TR4650 je popolna za mala podjetja, ki vsebino delijo in shranjujejo v storitvah za deljenje v oblaku, kot so Google Drive™, Dropbox™ in Evernote®, saj je mogoče datoteke natisniti ne glede na to, kje ste.

Ko ekipe z njim delijo svoje zasnove, Jamie dokumente in risbe natisne ter jih pripne na steno ali si jih ogleda. Tako med delom lažje oceni ustvarjalne zamisli.

»Ko nam konceptne ekipe posredujejo ustvarjalne zamisli, ki so lahko risbe zasnov, je treba včasih nadaljevati s trenutnim opravilom in risbe potisniti v ozadje,« pravi.

»Risbe rad natisnem in jih pripnem na steno ali mizo, da jih lahko med delom vedno pri sebi premlevam. Tako jih ne pozabim in o njih razmišljam podzavestno."

Prilagodljivost za tiskanje doma

Tiskalnik Canon ob lončnici, telefonu in nekaj natisnjenih dokumentih.

Ljubiteljski fotograf Jamie Watson na izlet vedno vzame fotoaparat. S tiskalnikom Canon PIXMA TR4650 lahko kakovostno natisne narejene fotografije in jih razstavi doma. »Kadar koli se odpravim ven, poskušam narediti tono fotografij,« pravi. »Tega sem se navadil v Avstraliji, kjer sem živel prej.«

Človek, ki na mizi v domači pisarni zapira torbico.

Večnamenski tiskalnik Canon PIXMA TR4650 omogoča Jamieju, da na službenih projektih doma dela enako učinkovito kot v pisarni podjetja.

Tiskalnik Canon PIXMA TR4650 ni odličen samo za delo, pač pa ga lahko uporabljate tudi za učenje doma, šolske naloge otrok in družinske fotografije.

Z aplikacijo Easy-PhotoPrint Editor lahko preprosto ustvarjate različne izvirne fotografske izdelke, kot so fotografije velikosti po meri, koledarji in kvadratne fotografske postavitve. To pomeni, da jo lahko uporabljate za osebne domače projekte ali delo.

Navdušenec nad fotografijo Jamie je z njo natisnil fotografije za uokvirjanje, saj je mogoče fotografije velikost 4 x 6 palcev brez obrobe natisniti v samo nekaj sekundah. »Hitro lahko natisnem fotografije, ki jih želim obesiti na steno v najinem novem domu. To pomeni, da mi ni treba plačevati, da jih natisnejo v fotokopirnici,« dodaja.

Domači tiskalnik Canon PIXMA TR4650 ima preprosto in elegantno ohišje, kar je bil za Jamieja in njegovo partnerko še en dejavnik pri izbiri. »Tiskalniki niso vedno najlepše naprave, vendar pa je Canon PIXMA TR4650 videti zares dobro. Moja zaročenka je zelo ponosna na hišo in ker je po poklicu aranžerka, odlično skrbi za to, da je vse videti popolno. Nakup lepega tiskalnika je bil za njo zelo pomemben,« je še dodal.

Zaokrožite svojo domačo pisarno z izboljšanim tiskalnikom 4 v 1 Canon PIXMA TR4650, ki bo izpolnil vse vaše zahteve za delo od doma in tiskanje osebnih projektov.

* Skeniranje v oblak in e-pošto sta na voljo le uporabnikom izvirnih Canonovih črnil.


Napisala Lorna Dockerill

Povezani izdelki

Povezani članki

 • Ženska sedi za mizo v domači pisarni, na kateri so prenosni računalnik, zaslon, Canonov tiskalnik MegaTank in štiri stekleničke črnila.

  NASVETI ZA TISKANJE

  Kateri tiskalnik je pravi za vas?

  Poiščite Canonov tiskalnik, ki najbolj ustreza vašim zahtevam – od družin in študentov do tistih, ki delate v domačih pisarnah.

 • Natisnjen dizajni programa Canon PosterArtist na pisalni mizi pred tiskalnikom Canon MAXIFY.

  TISKANJE

  Program Canon PosterArtist

  Ustvarjajte profesionalno oblikovane plakate hitro, preprosto in brezplačno.

 • Prenosni računalnik stoji odprt na mizi s programsko opremo Canon Easy-PhotoPrint na zaslonu, Canonovim papirjem na levi strani in Canonovim tiskalnikom na desni strani.

  TISKANJE

  Pravi Canonov program za tiskanje za vas

  Bodite ustvarjalni in organizirani s Canonovimi programi za tiskanje – za vsak projekt se najde pravi.

 • Oseba s tiskalnikom Canon PIXMA, ki je na pisarniški mizi, prek programa Easy-PhotoPrint Editor v tabličnem računalniku brezžično natisne sliko družine.

  TISKANJE

  Kako uporabljati brezžični tiskalnik

  Pametni načini, kako kar najbolje izkoristiti tiskalnik.