TISKANJE

Najboljši tiskalniki za uporabo doma pri hibridnem delu

Odkrijte najboljši Canonov tiskalnik za svojo domačo pisarno, ki ustreza vsem vašim zahtevam in proračunu.
Ženska sedi za mizo in označuje natis z označevalnikom besedila. Poleg nje je tiskalnik Canon MAXIFY, skozi veliko okno pred njo pa je mogoče videti vrt.

Časi se spreminjajo. Več ljudi kot kdaj koli prej opravlja del ali večino svojega dela od doma, v pisarno pa se odpravijo le, kadar je to potrebno. Jamie Watson je odličen primer tega. Zaposlen je kot strateški direktor v oglaševalski agenciji v Bristolu in dela s strankami, raziskovalno ekipo ter kreativno ekipo za razvijanje konceptov, svojo jedilnico pa je spremenil v domačo pisarno.

»Ko moram opraviti veliko dela, je delo od doma dober način, da se odmaknem od motenj v pisarni,« pravi Jamie. »Čas lahko razporejam malo bolje in delovni čas je manj tog od običajnega delovnika. Seveda se mi tudi ni treba voziti na delo, tako da lahko v enem dnevu naredim več. Sem ljubitelj kolesarjenja, tako da se lahko odpravim na vožnjo, ne da bi moral upoštevati čas vožnje v službo ali obratno.«

Jamie je zelo zgodaj ugotovil, da je zanesljiv tiskalnik bistvenega pomena, in se odločil, da je tiskalnik serije Canon PIXMA TR4650 popoln za domačo pisarno, ki ustreza njegovim posebnih zahtevam. Na voljo so seveda tudi druge možnosti. Canonova široka ponudba tiskalnikov PIXMA in MAXIFY vključuje modele, kot so PIXMA TS7750i, MAXIFY GX1040 in MAXIFY GX2040, ki so popolni tiskalniki za domače pisarne tistih, ki so bili prej tako kot Jamie vajeni tiskati v pisarnah. Ti tiskalniki so preprosti za namestitev in uporabo. Zasnovani so za hitro, učinkovito in cenovno ugodno tiskanje, hkrati pa zagotavljajo profesionalen standard kakovosti tiskanja, na katerega se vaše podjetje lahko zanese.

Tukaj Jamie deli, kako mu njegov domači tiskalnik omogoča, da se umakne od zaslona in se popolnoma posveti projektom, na katerih dela doma, ogledali pa si bomo še nekaj dodatnih prednosti Canonovih tiskalnikov za uporabo doma.

Moški sega v sprednji del tiskalnika Canon PIXMA.

Doma nimate na voljo podpornega osebja, kot ga imate v pisarni, zato sta zanesljivost in preprosto vzdrževanje pomembnejša kot kdaj koli prej. Tiskalnik "4 v 1" serije Canon PIXMA TR4650 uporablja 4-barvno hibridno črnilo in omogoča preprostejšo namestitev kartuš, da jih lahko še lažje in hitreje zamenjate.

Tiskanje za miren spanec

Jamiev tiskalnik serije PIXMA TR4650 mu pomaga, da se umakne od prenosnega računalnika, preživi manj časa pred zaslonom in se osredotoči na papirnate izvode dokumentov, ki jih potrebuje pri delu. »Obvestila strank raje preberem na papirju,« pravi Jamie. »Tako si zapomnim več in me ne moti dogajanje na zaslonu, kot so e-poštna sporočila ali obvestila o sporočilih v klepetu ekipe. Lažje se posvetim vsebini, ki jo berem, jo označim in dodam vprašanja. Preprosto se lahko bolj poglobim v svoje delo in dokument, ki ga berem.

»Rezultati anket, ki mi jih posredujejo raziskovalne agencije, imajo veliko preglednic in grafikonov. Najlažje jih primerjam tako, da imam namesto prosojnic pred seboj nekaj listov papirja« še doda.

Ko delate v pisarni, vam ni treba skrbeti za namestitev tiskalnika in količine papirja ter črnila. Doma ne bi smelo biti drugače. Ta uporabnikom prijazen in učinkovit tiskalnik se ponaša z obvestili za odstranjevanje dokumentov, izboljšanim sprednjim pladnjem za papir, ki omogoča preprostejše in hitrejše nalaganje papirja ter preprostim nameščanjem kartuš. Tako je popoln za strokovnjake, kot je Jamie.

Naročniške storitve za črnila so na voljo za izbrane Canonove tiskalnike v izbranih regijah. S Canonovo storitvijo samodejne dostave črnila boste imeli eno skrbniško opravilo manj, saj se ravni črnila v tiskalniku samodejno nadzorujejo, nadomestne kartuše ali stekleničke s črnilom pa vam bomo dostavili do vrat, še preden jih boste potrebovali. Prijava na storitev je brezplačna, prekličete pa jo lahko kadar koli. S programom PIXMA Print Plan lahko izberete prilagojeno naročnino za tiskanje, pri kateri plačate fiksno mesečno ceno glede na porabo tiskanja ter si zagotovite dostavo črnila na dom, ko vam začne zmanjkovati črnila.

Uporabnikova roka pritiska gumb na nadzorni plošči tiskalnika Canon PIXMA na pisarniški mizi.

Čeprav sta tiskalnika Canon PIXMA TS7650i in PIXMA TS7750i cenovno ugodna, sta tudi izjemno vsestranska. Pigmentno črno črnilo zagotavlja jasne črno-bele dokumente, ki so zelo odporni proti packam, tudi če uporabljate svetlejše označevalnike besedila, medtem ko barvna črnila na osnovi barvil zagotavljajo visokokakovostne natise fotografij na svetlečem fotografskem papirju.

Večnamenski tiskalniki za hibridno delo

Tako kot Jamiejev tiskalnik serije Canon PIXMA TR4650 je tudi tiskalnik PIXMA TS7650i večnamenski in cenovno ugoden tiskalnik ter primeren tako za tiskanje fotografij in ustvarjanje kot tudi tiskanje poslovnih dokumentov. Zaradi kompaktne zasnove je kot nalašč za manjše prostore, tiskalne glave naslednje generacije pa omogočajo tiskanje s hitrostjo približno 15 slik na minuto za črno-bele in 10 slik na minuto za barvne dokumente. Je tudi prvi Canonov domači tiskalnik s črnim črnilom, odpornim proti označevalcem, ki je enakovredno tistim pri poslovnih modelih GX, zato lahko uporabljate svetlejše označevalnike besedila, saj vam ni treba skrbeti, da bi razmazali besedilo. Ima celo nagibni barvni zaslon na dotik z alternativnimi vmesniki za delo, študij in življenjski slog. Kakovost tiskanja je odlična, napredne funkcije tiskanja prek povezave Wi-Fi pa omogočajo skeniranje neposredno v pametni telefon ali tablični računalnik. Tiskalnik PIXMA TS7750i ima poleg tega še samodejni podajalnik dokumentov za lažje skeniranje ali kopiranje večstranskih dokumentov, kar je popolno za domačo pisarno.

Tiskalnik Canon MAXIFY GX1040 je večnamenski tiskalnik, ki je bolj osredotočen na poslovanje ter omogoča preprosto integracijo med domom in pisarno. Njegov prilagodljiv vmesnik z barvnim zaslonom na dotik vam omogoča, da zapletena redna opravila, kot sta tiskanje in skeniranje v oblaku, dodelite z enim dotikom ali dvema. S črnilnimi vložki MegaTank z možnostjo ponovnega polnjenja lahko pričakujete, da boste z enim kompletom stekleničk s črnilom natisnili več tisoč črno-belih in barvnih dokumentov ter tako prihranili čas in denar v primerjavi z običajnimi tiskalniki za domače pisarne na osnovi kartuš. Vsa črnila so pigmentna in odporna proti madežem pri barvnih in črno-belih dokumentih. Tako kot tiskalnik PIXMA TS7650i je tudi ta hiter, saj omogoča tiskanje s hitrostjo približno 15 slik na minuto za črno-bele in 10 slik na minuto za barvne dokumente. Poleg tega je tiskalnik MAXIFY GX2040 tudi priročen, saj ima samodejni podajalnik dokumentov za skener in možnosti faksiranja.

Oseba s pametnim telefonom tiska na Canonovem domačem tiskalniku.

S programom Canon PRINT lahko Canonove tiskalnike s povezavo Wi-Fi v celoti upravljate s svojim pametnim telefonom ali tablico – od nastavitev, tiskanja, kopiranja in skeniranja do vzdrževanja, preverjanja ravni črnila in celo nakupovanja nadomestnega črnila. Za Jamieja to pomeni, da gre lahko kadar koli stran od svojega prenosnega računalnika. »Tudi če delate na daljavo,« pravi, »vas ves čas nekdo kliče in vam pošilja sporočila. S premikom od prenosnega računalnika se umaknem tudi motnjam. Dokument natisnem in ga preberem v kuhinji nadstropje nižje, da se lažje osredotočim.«

Oseba, ki piše na natisnjen diapozitiv iz predstavitve, na mizi poleg nje je Canonov tiskalnik.

Natisi imajo veliko prednosti – lahko jih razporedite in si jih ogledate več naenkrat, jih primerjate, označujete in vzamete s seboj kamor koli. Jamie se včasih loti opravila na papirju in izkoristi možnosti skeniranja, ki mu jih ponuja njegov tiskalnik. »Če se ukvarjam s projekti za strategije blagovnih znamk ali moram narisati ogrodje blagovne znamke, to najraje naredim ročno,« pravi. »Risbo skeniram in jo ostalim članom ekipe po e-pošti pošljem kot delovni osnutek. Tako ne izgubljam časa z oblikovanjem v programu za predstavitve.«

Spajanje papirnatih in elektronskih dokumentov

Canonovi tiskalniki s povezavo Wi-Fi vam s programom Canon PRINT omogočajo preprosto tiskanje, kopiranje in skeniranje iz pametnega telefona ali tabličnega računalnika, pa tudi preverjanje stanja tiskalnika in ravni črnila, kjer koli v omrežju Wi-Fi se nahajate.

Jamie ugotavlja, da prinaša uporaba programa Canon PRINT veliko prednosti. »Tiskalnik je bilo izjemno preprosto namestiti. To mi je najpomembnejše, saj sem imel pri prejšnjih tiskalnikih občutek, da sem jih moral nastavljati pet dni, da so končno delovali tako, kot sem želel. Vse je naredil sam,« je še povedal.

Prinaša tudi koristno povezavo z aplikacijo Easy-Layout Editor. Ta vam omogoča, da dokumente, kot so PDF-ji in slike, pred tiskanjem razpostavite na eno stran. To je popolno za Jamiejev način dela.

Ženska namešča kup dokumentov v izhod dokumentov na vrhu tiskalnika Canon PIXMA, ki je na mizi poleg nje.

V domači pisarni pogosto primanjkuje prostora, toda tiskalnik PIXMA TS7650i ima notranjo kaseto za podajanje papirja, ki zavzame manj prostora, in podajalnik dokumentov na zadnji strani s priročnim prozornim pokrovom za specializirane medije in fotografski papir. Tiskalnik PIXMA TS7750i (prikazan tukaj) ima poleg tega še samodejni podajalnik dokumentov, kar omogoča preprosto skeniranje in fotokopiranje več strani.

Prednosti Canonovih programov pri hibridnem delu

S programom Canon PRINT lahko skenirate in tiskate v oblak in iz njega.1 To je velika prednost za hibridne delavce, ki morajo deliti dokumente s sodelavci v pisarni ali delati na drugih oddaljenih lokacijah.

Funkcija PIXMA Cloud Link je popolna za mala podjetja, ki vsebino delijo in shranjujejo v storitvah za deljenje v oblaku, kot so Google Drive™, Dropbox™ in Evernote®, 2 kar pomeni, da je datoteke mogoče natisniti ne glede na to, kje ste.

Ko ekipe z njim delijo svoje zasnove, Jamie dokumente in risbe natisne ter jih pripne na steno ali si jih ogleda. Tako med delom lažje oceni ustvarjalne zamisli.

»Ko nam konceptne ekipe posredujejo ustvarjalne zamisli, ki so lahko risbe zasnov, je treba včasih nadaljevati s trenutnim opravilom in risbe potisniti v ozadje,« pravi. »Risbe rad natisnem in jih pripnem na steno ali mizo, da jih lahko med delom vedno pri sebi premlevam. Tako jih ne pozabim in o njih razmišljam podzavestno."

Še ena poslovna korist za hibridne delavce je brezplačen program Canon PosterArtist. Vključuje na tisoče popolnoma prilagodljivih postavitev, ki jih podpirajo visokokakovostne umetnine za ustvarjanje letakov, transparentov in plakatov. Če izdelujete velike količine trženjskega gradiva, je to tudi zelo varčen dodatek izjemno veliki kapaciteti črnila in nizkim stroškom delovanja tiskalnika MAXIFY GX1040 in drugih tiskalnikov Canon MegaTank.

Tiskalnik Canon ob lončnici, telefonu in nekaj natisnjenih dokumentih.

Ljubiteljski fotograf Jamie na izlet vedno vzame fotoaparat. S tiskalnikom serije Canon PIXMA TR4650 lahko kakovostno natisne narejene fotografije in jih razstavi doma.

V ozadju moški pregleduje izbor natisov fotografij, na njegovi domači pisalni mizi pa je tiskalnik Canon PIXMA.

Če potrebujete vsestranski tiskalnik za vsakodnevna opravila in delo, sta tiskalnika PIXMA TS7650i in PIXMA TS7750i prava izbira. Ponujata funkcije, do katerih zlahka dostopate prek njunih barvnih zaslonov na dotik, zato sta kot nalašč za tiskanje najrazličnejših dokumentov in fotografij ter ustvarjalna opravila.

Prilagodljivost za tiskanje doma

Seriji tiskalnikov PIXMA in MAXIFY nista oodlični izbiri samo za hibridno delo, ampak nudita tudi dovolj prilagodljivosti za učenje doma, otoške domače naloge in družinske fotografije. S Canonovim programom Easy-PhotoPrint Editor lahko preprosto ustvarjate različne izvirne fotografske izdelke, kot so fotografije velikosti po meri, koledarji in kvadratne fotografske postavitve, kar je kot nalašč za osebne domače projekte ali delo.

Navdušen ljubiteljski fotograf Jamie je s tiskalnikom serije PIXMA TR4650 natisnil fotografije za uokvirjanje, saj je mogoče fotografije velikost 4 x 6 palcev brez obrobe natisniti v samo nekaj sekundah. Enako velja za tiskalnika PIXMA TS7650i in PIXMA TS7750i, ki prav tako uporabljata črnila na barvni osnovi, ki zagotavljajo vrhunsko kakovost tiskanja na svetlečem fotografskem papirju.

Pri delu od doma je tiskalnik bistvenega pomena. Zagotovo imamo na voljo Canonov tiskalnik, ki bo izpolnjeval vse vaše potrebe, ne glede na to, ali želite predvsem kompakten tiskalnik, ki se prilega v domačo pisarno, hitri tiskalnik, s katerim boste povečali svojo produktivnost, ali tiskalnik s podporo za storitve v oblaku, ki omogoča preprosto integracijo med delom in pisarno. Izvedite več o Canonovi ponudbi tiskalnikov potrebe domačih pisarn in malih podjetij ter preizkusite Canonov spletni pripomoček za izbiro tiskalnika, da boste našli pravi tiskalnik za svoje potrebe.


Napisala Lorna Dockerill in Matthew Richards

  1. Skeniranje v oblak in e-pošto sta na voljo le uporabnikom izvirnih Canonovih črnil.
  2. Google in Google Drive sta blagovni znamki družbe Google LLC in tega spletnega mesta Google na noben način ne podpira ali je z njim povezan. Dropbox je registrirana blagovna znamka družbe Dropbox, Inc Evernote je registrirana blagovna znamka družbe Evernote Corporation in se uporablja po licenci.

Povezani izdelki

  • PIXMA TR4650 Series

    Brizgalni tiskalniki

    Serija PIXMA TR4650

    Tiskajte, kopirajte, skenirajte in faksirajte – s to kompaktno večnamensko napravo, ki je preprosta za uporabo in je namenjena vsem, ki delajo doma.
  • PIXMA TS7650i

    Tiskalniki za uporabo doma

    PIXMA TS7650i

    Hiter in visokokakovosten tiskalnik, ki se zaradi svoje kompaktne zasnove in enostavne uporabe popolno poda v vaš dom.
  • PIXMA TS7750i

    Tiskalniki za uporabo doma

    PIXMA TS7750i

    Hiter in visokokakovosten tiskalnik, ki se zaradi svoje kompaktne zasnove in enostavne uporabe popolno poda v vaš dom.
  • Tiskalniki za majhne pisarne

    MAXIFY GX1040

    S tem hitrim, kompaktnim, uporabniku prijaznim in varčnim tiskalnikom "3 v 1" s črnilnimi vložki z možnostjo ponovnega polnjenja boste učinkoviti tudi doma.
  • Tiskalniki za majhne pisarne

    MAXIFY GX2040

    S tem hitrim, kompaktnim in varčnim tiskalnikom "4 v 1" s samodejnim podajalnikom dokumentov za 35 listov boste učinkoviti tudi doma.
  • Povezani članki

  • NASVETI ZA TISKANJE

    Varno tiskanje

    8 načinov uporabe varnostnih funkcij Canonovih tiskalnikov, da zagotovite varno tiskanje.

  • TISKANJE

    Kako uporabljati brezžični tiskalnik

    Pametni načini, kako kar najbolje izkoristiti tiskalnik.

  • TISKANJE

    Pravi Canonov program za tiskanje za vas

    Bodite ustvarjalni in organizirani s Canonovimi programi za tiskanje – za vsak projekt se najde pravi.

  • TISKANJE

    Brizgalni ali laserski tiskalnik: kateri je pravi za vas?

    Odkrijte razlike med Canonovimi brizgalnimi in laserskimi tiskalniki ter ugotovite, kateri najbolj ustreza vašim zahtevam.