Influencer Joel Thorpe taking a selfie on the Canon Zoemini S on Brighton beach front.

HITRI FOTOAPARATI

Razvijte svoj slog s hitrimi fotoaparati: najboljši nasveti vplivnika

Joel Thorpe, vplivnik na Instagramu, je svoj prepoznaven slog fotografije začel razvijati, ko je za 15. rojstni dan prejel fotoaparat in v spletu objavil nekaj posnetkov. "Niti sanjalo se mi ni, kaj delam, ampak več kot sem fotografiral, bolj sem se razvijal", pove. "Instagram je bil takrat precej nov, zato je število mojih sledilcev hitro raslo."
Joel, ki živi v Brightonu v Angliji, si je zagotovil mesto na univerzi za študij kinematografije, njegova strast do fotografije pa se je še stopnjevala med letom premora, ki se nikoli ni končalo. Zdaj fotografira vsebino za turistične organizacije, hotele in mednarodne znamke.
22-letnik je pred kratkim začel eksperimentirati z natisi v ulični fotografiji. V fotografijo prizora je namreč vključil posnetke prizorov, ki jih drži v roki, in tako ustvaril edinstveno ključno točko. "Povezano je s poglavitnim razlogom, zakaj sem se sploh začel ukvarjati s fotografijo", razkrije. "Poleg karierne plati je fotografija zame način ohranjanja izkušenj in lepih spominov. Če imam fizični natis z elementom nostalgije, se počutim, kot da spomini trajajo nekoliko dlje. Zato sem se pred nekaj časa s tem začel poigravati in v fotografije dodajati natise, ki jih dejansko držim v roki. Na ta način obdržim te spomine."

Joel je fotografiral lokalne znamenitosti v domačem mestu Brightonu in slikam dodal novo ustvarjalno dimenzijo z natisi, izdelanimi s fotoaparatom Canon Zoemini S, ki odražajo prizor v ozadju.

Joel uporablja hiter fotoaparat Canon Zoemini S žepne velikosti z 8 milijoni slikovnih pik, saj je prenosen in lahek. "Zelo enostaven je za uporabo in všeč mi je, da je tako kompakten", pove. "Za tako majhno in tanko napravo ima veliko funkcij."

Tukaj razkriva svoje nasvete za ustvarjanje blagovne znamke v družabnem omrežju in pove, zakaj upa, da bodo njegovi posnetki navdihnili tudi druge fotografe za preizkušanje natisov.

Razvijte svoj lastni slog

Povezani članki
Macro photography tips and techniques

USTVARJALNO TISKANJE

Ustvarite profesionalni popotniški dnevnik.

Spremenite počitniške posnetke z napravo Canon Zoemini S2 v osebni ustvarjalni dnevnik.

A person writing in a scrapbook, the pages filled with photos and stickers.

USTVARJALNO TISKANJE

Izrazite se z ustvarjalnim pisanjem

S pisanjem lahko izrazite ustvarjalnost in izboljšate svoje duševno zdravje.

Vlogging how-to: winning vlogging tips

ULIČNA FOTOGRAFIJA

Odkrijte abstraktno ulično fotografijo

S temi preprostimi tehnikami za nadrealistične urbane podobe lahko iz vsakdanjih prizorov ustvarite osupljivo umetnost.

Vsak prizor ne more postati tovrstna slika. "Običajno potrebuješ nekaj drznega in osupljivega", pojasni Joel. "Če se približate predmetu in iz njega naredite ključno točko, bo rezultat boljši. Slika v ozadju mora biti jasno prepoznavna, da gledalci razumejo, kaj gledajo."

"Ustvariti je treba dosleden videz v želji, da ga ljudje prepoznajo kot vašega lastnega", pravi Joel. Vendar pa doslednost ne pomeni, da se morate bati uporabiti nove tehnike. "V svoje delo še vedno poskušam vključiti izvirne koncepte, da bi odstopalo od norm", doda. Vsestranskost fotoaparata Canon Zoemini S Joelu omogoča preizkušanje številnih novih ustvarjalnih tehnik. "S to napravo imate svet na dlani", pravi.

"Zdi se mi, da v fizični obliki spomini trajajo nekoliko dlje, zato sem se začel poigravati in v fotografije vključevati natise, ki jih držim v roki, kar doda element nostalgije. To je dober način za vključevanje dodatne ravni ustvarjalnosti in omogoča občinstvu, da se osredotoči na nekaj drugega."

Joel dodaja, da je pomembno slediti svoji viziji, in ne zgolj fotografirati tega, kar menite, da bo občinstvu všeč. "Vedno je lepo prejeti pozitivne povratne informacije v družabnih omrežjih in videti, kakšni posnetki so sledilcem všeč", pravi. "Vendar menim, da je treba razmisliti, kaj pravzaprav želimo ustvariti. Če ne odstopamo od tega, kar počnejo drugi fotografi, se lahko zelo hitro izgubimo v množici. Dokler ohranite izvirnost in delate to, kar imate radi, bo vse ostalo prišlo samo od sebe."

Kompozicija je ključnega pomena

Joel na slikah drži natise, kar doda osebno noto in dodatno globino ter ustvari končno sliko, ki se bolj vtisne v spomin, kot bi se zgolj fotografija subjekta.

Joel ustvari posnetke z mislijo na natise in običajno fotografira z majhno globino polja (majhnim območjem izostritve), tako da je natis v središču slike izostren, ozadje pa zamegljeno. "Ustvarim fizični natis, ga postavim v središče in nato znova fotografiram s fotoaparatom Canon EOS-1D X Mark II [nasledil ga je Canon EOS-1D X Mark III]. Gledalec prepozna lokacijo zaradi podobnosti med natisom in ozadjem", pojasnjuje Joel.

"Ključno je zagotoviti, da je slika dovolj dobra. Z digitalnimi fotoaparati lahko pritiskate sprožilec, kolikor želite, zaradi fizične oblike pa ste pri fotografiranju zelo previdni, da boste imeli dovolj dobro sliko, s katero boste lahko delali.

"Zelo navdušen sem nad fotoaparatom Canon Zoemini S", doda Joel. "Barva vedno ostaja pristna, tako ob "zlati uri" kot pri dnevni svetlobi, ko ustvarjanje pravilnega posnetka in osvetlitve zmeraj predstavlja izziv. Uporaba iskala za kompozicijo posnetkov je zelo preprosta in pravilna kompozicija je najpomembnejša pri ustvarjanju končnega koncepta in zagotavljanju, da se videz natisa ujema z ozadjem."

Eksperimentirajte z osebnim prilagajanjem

An infographic showing how the Canon Zoemini S can be used with the Canon Mini Print App.
Joel je z aplikacijo Canon Mini Print povezal tiskalnik Canon Zoemini S s pametnim telefonom prek povezave Bluetooth. "Tako preprosto je za uporabo. Galerijo fotoaparata lahko shranim v aplikacijo, pritisnem Print (Natisni) in nastanejo resnično lepi rezultati", pove. Natise je mogoče uporabiti tudi kot nalepke. "Lahko ste resnično ustvarjalni", pravi Joel. "Lahko bi imel steno, polno nalepk, ali pa bi jih nalepil na prenosni računalnik ali telefon", še pove.

Joel za ustvarjanje še bolj edinstvenih slik, dodajanje okvirjev, filtrov, besedila in risbic uporablja aplikacijo Canon Mini Print v pametnem telefonu, ki je s fotoaparatom Canon Zoemini S povezana prek povezave Bluetooth. Če želi fotografirati pod težavnim kotom, lahko namesti Canon Zoemini S v položaj in za posnetek uporabi funkciji samosprožilca in zaklopa na daljavo v aplikaciji.

Joel priporoča eksperimentiranje s fotoaparatom Canon Zoemini S, dokler ne dobite želenega rezultata. "Natis lahko obrežete v kvadrat, ki celotno izkušnjo še dodatno spremeni. Na voljo je tudi okrogla bliskavica, ki je odlična za uporabo v zaprtih prostorih", dodaja. "Pri takšnem ustvarjalnem slogu je na voljo veliko vsestranskosti. Razmišljajte izven okvirjev in storite lahko ogromno. Odpravite se ven, raziskujte, posnemite nekaj fotografij in se prepustite toku." 

Napisala Tamzin Wilks

Povezani izdelki

Povezani članki

Get Inspired je vaš glavni vir koristnih fotografskih namigov, nakupovalnih vodnikov in temeljitih intervjujev – tukaj so vse potrebne informacije, ko iščete najboljši fotoaparat ali najboljši tiskalnik in želite uresničiti svoje ustvarjalne ideje.

Nazaj na vse namige in tehnike