NAKUPOVALNI VODIČ

Canonov vodič po idejah za obdarovanje

Izberite popolna darila, s katerimi boste letos obdarili družino in prijatelje.
Družina praznuje in poje karaoke, trenutek pa ujame s fotoaparatom Canon PowerShot PX.

Potrebujete ideje za obdarovanje ustvarjalnih ljudi? Ne glede na to, ali želite snemalca vlogov presenetiti z novim fotoaparatom ali študenta fotografije nagraditi z nadgradnjo na fotoaparat polne velikosti, boste v našem obširnem vodniku za darila zagotovo našli popolno darilo.

Nekaterim je težko kupiti darilo, vendar je lahko nov tehnološki dodatek tisto, kar išče vam draga oseba. Zbrali smo nekaj predlogov za najboljša Canonova darila različnega cenovnega razreda za vse, ki radi ustvarjajo. Od kompleta za snemanje vlogov do vrhunskih brezzrcalnih fotoaparatov boste našli nekaj vrhunskih priporočil za družino in prijatelje.

Darila za ustvarjalce vlogov, blogerje in ustvarjalce vsebin

Moški se sprehaja ob obali in se snema s fotoaparatom PowerShot G7 X Mark III.

Poleg snemanja neverjetnih videoposnetkov ločljivosti 4K predstavlja Canon PowerShot G7 X Mark III zmogljivo orodje za fotografiranje. Z njim lahko posnamete fotografije z ločljivostjo 20,1 milijona slikovnih pik pri hitrosti do 30 sličic na sekundo v rafalnem načinu RAW za največ 70 slik.

Ženska z volnenim klobukom pred očmi drži fotoaparat Canon EOS RP.

Canonov fotoaparat EOS RP s 26,2 milijona slikovnih pik je najmanjši in najlažji fotoaparat EOS polne velikosti, vendar ima številne ustvarjalne funkcije, kot so HDR in fotografiranje z večkratno osvetlitvijo, tihi način in zaporedne slike z ostrenjem za izjemno ostre posnetke od blizu.

Če ste prebrali naš vodnik po Canonovih fotoaparatih za snemanje vlogov, že veste, da je fotoaparat Canon PowerShot G7 X Mark III popolno darilo za ljudi, ki želijo ustvariti visokokakovostne videoposnetke, ki jih lahko delijo v spletu.

Je dovolj kompakten, da ga lahko pospravite v žep, kamor koli greste, veliko tipalo vrste 1.0 pa omogoča jasne videoposnetke v ločljivosti 4K. Ima tudi 3,5-milimetrski vhodni priključek za mikrofon, na katerega lahko priključite zunanji stereo mikrofon, kot je Canon DM-E100, in dobite kristalno čist zvok.

Fotoaparat PowerShot G7 X Mark III zagotavlja hitrost 120 sličic na sekundo, hitre videoposnetke polne visoke ločljivosti za tekoče in počasno snemanje ter navpično predvajanje, ki je primerno za družbena omrežja, s čimer omogoča nove ustvarjalne priložnosti za ustvarjalce videoposnetkov. Ima tudi vgrajeno možnost pretakanja v živo.

Zaradi intuitivnega 3-palčnega zaslona na dotik, ki omogoča 180-stopinjsko snemanje vlogov, je uporaba fotoaparata PowerShot G7 X Mark III preprosta. Lahek Canonov nastavek za stativ HG-100TBR z brezžičnim daljinskim upravljalnikom in priročnim nosilcem mikrofona omogoča še enostavnejše upravljanje z eno roko, hkrati pa ga lahko uporabite tudi kot trpežno stojalo, ko potrebujete dodatno stabilnost.

Če si oseba, ki jo želite obdariti, želi fotoaparat z izmenljivimi objektivi, je Canon EOS RP izjemno ustvarjalno orodje. Ponuja ločljivost videoposnetka do 4K, pri snemanju videoposnetkov polne ločljivosti pa omogoča gladko in natančno samodejno ostrenje z dvojnimi slikovnimi pikami in tipalom CMOS.

Canon RF 16mm F2.8 STM je odličen objektiv za snemanje vlogov s fotoaparatom EOS RP. Izjemno širok pogled se prilega številnim podrobnostim, velika zaslonka f/2.8 pa omogoča ustvarjanje kinematografskega videza. Opremljen je tudi z izjemno tihim motorjem za ostrenje, ki ga mikrofon na videoposnetku najverjetneje ne bo zaznal.

Darila za fotografe, ki želijo ustvarjati posnetke polne velikosti.

Ženska v sivem puloverju drži v rokah fotoaparat Canon EOS 6D Mark III.

S fotoaparatom Canon EOS 6D Mark II boste lahko naredili naslednji korak pri ustvarjalnem potovanju in je popoln za fotografiranje portretov, pokrajin in celo snemanje videoposnetkov.

Moški drži v rokah fotoaparat Canon EOS R6 in prilagaja nastavitve na zaslonu.

Fotoaparat Canon EOS R6 predstavlja najsodobnejšo tehnologijo, kot sta tiho fotografiranje z 20 sličicami na sekundo in stabilizator slike v ohišju, ki omogoča do 8-stopenjsko stabilizacijo z različnimi objektivi. Vključuje tudi napredno samodejno ostrenje z dvojnimi slikovnimi pikami in tipalom CMOS, ki lahko samodejno sledi očem ljudi.

Odlična možnost za vse, ki želijo nadgraditi svojo ustvarjalnost na polno velikost, je fotoaparat Canon EOS 6D Mark II. Ta klasičen digitalni fotoaparat SLR dopolnjuje Canonova obsežna ponudba objektivov EF, opremljen pa je s številnimi uporabnimi tehnologijami, vključno s 45 križnimi točkami za natančno samodejno ostrenje, vgrajeno napravo GPS in vrtljivim zaslonom LCD na dotik. Če združite fotoaparat EOS 6D Mark II z večnamenskim objektivom, kot je Canon EF 24-105mm f/3.5-5.6 IS STM, ki vključuje optični stabilizator slike in vsestranski razpon goriščne razdalje, je popoln za začetek s fotografijo DSLR polne velikosti.

Brezzrcalni fotoaparat Canon EOS RP je začetnikom prijazen fotoaparat, a hkrati poln ustvarjalnih funkcij, ki omogočajo, da ponesete svojo fotografijo na višjo raven. Tipalo polne velikosti omogoča preprosto ustvarjanje profesionalnih učinkov s plitvim ostrenjem pri portretih in posnetkih od blizu, inovativni nastavek RF pa omogoča novo raven kakovosti slike polne velikosti.

Kot cenovno najugodnejši fotoaparat iz družine brezzrcalnih Canonovih fotoaparatov EOS EOS R je EOS RP odlična odskočna deska v svet visokozmogljivih Canonovih objektivov RF. Canonovi najboljši objektivi doslej zagotavljajo neverjetno kakovost slike in funkcije, ki jih do sedaj še ni bilo. Oglejte si lahek super telefoto objektiv Canon RF 800mm F11 IS STM, ki je popoln za nadebudne fotografe divjih živali, ali vsestranski Canon RF 50mm F1.8 STM za osupljive posnetke s široko zaslonko.

Objektiv Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM je odličen dopolnilni objektiv za fotoaparate EOS RP, saj je primeren tako za fotografiranje prostrane pokrajine kot portretov od glave do ramen, ne da bi pri tem morali zamenjati objektiv.

Za še boljše posnetke ima objektiv Canon RF 24-105mm F4L IS USM vgrajeno profesionalno kakovost serije L in stalno največjo odprtost zaslonke f/4, ki zagotavlja dosledno osvetlitev tudi pri povečavi objektiva. Še posebej dobro deluje s fotoaparatom Canon EOS R6, ki je brezzrcalni fotoaparat polne velikosti in je izdelan za zahtevnejše subjekte. Fotoaparat EOS R6 ima najvišjo hitrostjo zaporednih posnetkov 20 sličic na sekundo in pametni sistem samodejnega ostrenja, ki lahko prepozna in spremlja oči, obraze in živali, s čimer omogoča najenostavnejše snemanje razburljivih akcijskih prizorov.

Canonova darila za beleženje družinskih trenutkov – v zaprtih prostorih ali na prostem.

Mlado dekle z volneno kapo gleda skozi iskalo fotoaparata Canon PowerShot ZOOM.

Preprostost fotoaparata Canon PowerShot ZOOM pomeni, da lahko sliko kadrirate in jo posnamete v nekaj sekundah.

Dva fotoaparata Canon PowerShot PX, en črn in en bel, na praznično okrašeni mizi.

Fotoaparat Canon PowerShot PX, ki je opremljen z objektivom 19–57 mm s povečavo, ki se lahko zavrti za 340° in nagne za 110°, omogoča samodejno sprotno sestavljanje fotografij in videoposnetkov. Za dodatno priročnost je opremljen z glasovnim aktiviranjem in prepoznavanjem subjektov ter vgrajeno povezavo Wi-Fi in preprostim polnjenjem prek kabla USB-C.

Canon EOS 850D je odličen vsestranski fotoaparat, ki ujame neponovljive družinske trenutke v izjemno podrobnih fotografijah s 24,1 milijona slikovnih pik ali osupljivih videoposnetkih v ločljivosti 4K. Prefinjen sistem samodejnega ostrenja s 45 križnimi točkami za samodejno ostrenje zagotavlja, da so hitro premikajoči se predmeti izostreni, medtem ko lahko fotoaparat združite z objektivom za stabilizacijo slik, kot je na primer Canon EF 16-35mm F4L IS USM, ter tako zagotovite lažje snemanje ostrih posnetkov med družinsko pustolovščino v naravi.

Za še bolj izpopolnjeno delovanje razmislite o nakupu fotoaparata Canon EOS 90D. To je vrhunski digitalni fotoaparat SRL, ki lahko posname fotografije visoke ločljivosti z 32,5 milijona slikovnih pik pri hitrosti do 10 sličic na sekundo. Tako kot fotoaparat EOS 850D lahko snema videoposnetke v ločljivosti 4K, lahko z vgrajenima povezavama Bluetooth in Wi-Fi preprosto izmenjate slike v sporočilih in na družbenih omrežjih, medtem ko daljinsko upravljanje fotoaparata omogoča čudovite družinske selfije prek aplikacije Canon Camera Connect v pametnem telefonu.

Fotoaparata EOS 850D in EOS 90D sta dovolj lahka, da ju lahko vzamete kamor koli, za družinam prijazno rešitev pa razmislite o nakupu fotoaparata Canon PowerShot PX. Ta pameten kompakten fotoaparat lahko samodejno sledi dogajanju, s posebnim objektivom, ki se lahko nagne in zavrti, pa sestavi fotografije in videoposnetke. Fotoaparat lahko tudi prednostno izbere določene obraze v prizoru, poleg tega pa je opremljen z glasovnim aktiviranjem, kar omogoča neverjetno preprosto uporabo.

Za vse, ki jih navdušuje snemanje videoposnetkov, je na voljo Canonov žepni fotoaparat PowerShot ZOOM. Ta prepoznaven fotoaparat v slogu monokularja ima povečavo, ki hitro preklaplja med 100 mm in 400 mm, za posnetke oddaljenih subjektov, ki zapolnijo celoten okvir pa je opremljen z digitalno izboljšano možnostjo 800 mm. To je popolna izbira za videoposnetke in fotografije na prostem, še posebej pri opazovanju divjih živali.

Ljubljenim osebam podarite nekaj, kar bo v tej praznični sezoni še dodatno spodbudilo njihovo ustvarjalno stran.Avtor: Marcus Hawkins

Povezani izdelki

Povezani članki