NAKUPOVALNI VODIČ

Canonov vodič po idejah za obdarovanje

Izberite popolna darila, s katerimi boste letos obdarili družino in prijatelje.
Canon SELPHY CP1500, ovit v rdeč trak in obdan z zamegljenimi čarobnimi lučkami.

Potrebujete ideje za božično obdarovanje ustvarjalnih ljudi? Canon poskrbi za vse. Ne glede na to, ali iščete edinstvena darila za fotografa, želite ustvarjalca vlogov presenetiti z novim fotoaparatom ali pa študenta fotografije razveseliti s prehodom na fotoaparat polnega formata, boste v našem obširnem vodniku za božična darila zagotovo našli popolno darilo.

Nekaterim je težko kupiti darilo, vendar je lahko nov tehnološki dodatek tisto, kar išče vam draga oseba. Zbrali smo nekaj predlogov za najboljša Canonova darila različnih cenovnih razredov za vse, ki radi ustvarjajo. Od kompleta za snemanje vlogov in vrhunskih brezzrcalnih fotoaparatov do Canonovih objektivov, ki omogočajo zajemanje sveta na nove vznemirljive načine – v vsakem primeru boste tukaj našli nekatera najboljša darila za družinske člane in prijatelje. A pozor: zelo verjetno boste našli tudi ideje, ki jih boste želeli dodati na svoj seznam želja.

Darila za ustvarjalce vlogov, blogerje in ustvarjalce vsebin

Dve ženski se pred božično jelko, okrašeno s čarobnimi lučkami, snemata s kamero za snemanje vlogov Canon PowerShot V10.

Enostavno upravljanje, kompaktna zasnova in samodejni načini kamere Canon PowerShot V10 olajšajo začetne korake v svet snemanja vlogov. Če poznate nekoga, ki že ima kamero PowerShot V10, sta mikrofon Canon DM-E100 in stativ za držanje HG-100TBR idealna dodatka zanj.

Ženska v rožnatem kombinezonu s fotoaparat EOS R50 snema razstavljene cvetlice.

Fotoaparat EOS R50 je nabit z ustvarjalnimi funkcijami, ki čakajo, da jih raziščete. Tako je na primer opremljen z načinom zaporednih slik s stopnjevanjem izostritve in sestavljanjem globinskega pogleda, ki omogoča zajem neverjetnih podrobnosti na bližinskih posnetkih, ter s funkcijo ustvarjalnega zaporedja slik, ki ustvari različno obdelane slike, da lahko izberete tiste, ki so vam najbolj všeč.

Če ste prebrali naš vodnik po Canonovih fotoaparatih za snemanje vlogov, potem že veste, da je kamera Canon PowerShot V10 idealno darilo za ljudi, ki želijo ustvarjati visokokakovostne videoposnetke za deljenje v spletu.

Kamera je dovolj kompaktna, da je lahko vedno z vami v žepu, veliko slikovno tipalo tipa 1.0 pa skrbi za ostre videoposnetke v ločljivosti 4K UHD. Poleg stereo mikrofonov ima tudi 3,5-milimetrski priključek za mikrofon, na katerega lahko priključite zunanji stereo mikrofon, kot je Canon DM-E100, ki poskrbi za kristalno čist zvok.

Z izjemno širokokotnim objektivom – enakovrednim 19-milimetrskemu objektivu v fotoaparatu polnega formata – lahko v kader zajamete več, medtem ko izboljšana stabilizacija slike poskrbi za snemanje stabilnih posnetkov tudi med hojo. Poleg tega ima vgrajeno tudi možnost pretočnega oddajanja v živo ter omogoča upravljanje na daljavo s programom Canon Camera Connect.

Uporaba kamere PowerShot V10 je enostavna, za kar gre zahvala 5-centimetrskemu zaslonu na dotik, ki ga je mogoče obrniti za 180° navzgor za snemanje vlogov. Vgrajeno stojalo lahko prilagodite za snemanje iz nizke in visoke perspektiva, dodatno pa je kamera opremljena tudi s standardnim nastavkom za stativ. Lahek Canonov nastavek za stativ HG-100TBR z brezžičnim daljinskim upravljalnikom in priročnim nosilcem mikrofona omogoča še enostavnejše upravljanje z eno roko, hkrati pa ga lahko uporabite tudi kot trpežno stojalo, ko potrebujete dodatno stabilnost.

Če si oseba, ki jo želite obdariti, želi fotoaparat z izmenljivimi objektivi, je Canon EOS RP izjemno ustvarjalno orodje. Ponuja ločljivost videoposnetka do 4K, pri snemanju videoposnetkov polne ločljivosti pa omogoča gladko in natančno samodejno ostrenje z dvojnimi slikovnimi pikami in tipalom CMOS.

Canon RF 16mm F2.8 STM je odličen objektiv za snemanje vlogov s fotoaparatom EOS RP. Izjemno širok pogled se prilega številnim podrobnostim, velika zaslonka f/2.8 pa omogoča ustvarjanje kinematografskega videza. Opremljen je tudi z izjemno tihim motorjem za ostrenje, ki ga mikrofon na videoposnetku najverjetneje ne bo zaznal.

Verjetno najpopolnejši brezzrcalni fotoaparat za zahtevnejše ustvarjalce vsebin, Canon EOS R50, se ponaša s funkcijami, ki jih sicer najdemo v naprednejših Canonovih fotoaparatih sistema EOS R. Hkrati je kompakten, lahek in enostaven za uporabo za tiste, ki so bolj navajeni snemati s pametnim telefonom.

Filmi, posneti z EOS R50, so videti fantastični. Posnetki 4K UHD so nadvzorčeni iz ločljivosti 6K, s čimer so boljše kakovosti kot standardni videoposnetki 4K, samodejno ostrenje z dvojnimi slikovnimi pikami in tipalom CMOS pa olajša ostrenje in poskrbi, da je vse izostreno. Fotoaparat lahko uporabljate tudi kot spletno kamero za realistične videoklice ali pretočno oddajanje, medtem ko vrtljivi zaslon na dotik olajša snemanje iz ustvarjalnih kotov.

Darila za fotografe, ki se želijo premakniti v svet polnega formata

Ženska stoji na mostu, drži fotoaparat Canon EOS R8 in gleda na zaslon na hrbtni strani.

Poleg snemanja kinematografskih videoposnetkov 4K lahko fotoaparat Canon EOS R8 posname tudi vrhunske počasne posnetke polne visoke ločljivosti s hitrostjo do 180 sličic na sekundo.

Par rok drži fotoaparat Canon EOS RP z vrtljivim zaslonom, odprtim navzven in zasukanim navzgor, na katerem je oseba, ki stoji pred oknom in opečnatim zidom.

Canon EOS RP z ločljivostjo 26,2 milijona slikovnih pik je majhen in lahek fotoaparat serije EOS, ki je hkrati poln ustvarjalnih možnosti – vključno s snemanjem posnetkov HDR in posnetkov z večkratno osvetlitvijo, tihim načinom in načinom zaporednih slik s stopnjevanjem izostritve za kot britev ostre bližinske posnetke.

Odlična možnost za vse, ki želijo narediti korak v svet polnega formata, je fotoaparat Canon EOS R8. Ta lahek brezzrcalni fotoaparat z ločljivostjo 24,2 milijona slikovnih pik, omogoča uporabo širokega nabora objektivov RF ter je poln uporabnih tehnologij, vključno z revolucionarnim ostrenjem z dvojnimi slikovnimi pikami in tipalom CMOS AF II z inteligentnim zaznavanjem in sledenjem subjektov. To lahko samodejno zazna in sledi številnim različnim subjektom, vključno z ljudmi, psi, pticami, avtomobili in letali vse do roba kadra.

Poleg tega ima EOS R8 tudi številne napredne funkcije za snemanje videoposnetkov, kot so zebre, poudarjen prikaz izostritve ter indikator nepravih barv, ki pomagajo doseči bolj profesionalne rezultate.

Brezzrcalni fotoaparat Canon EOS RP je začetnikom prijazen fotoaparat, a hkrati poln ustvarjalnih funkcij, ki omogočajo, da ponesete svojo fotografijo na višjo raven. Tipalo polne velikosti omogoča preprosto ustvarjanje profesionalnih učinkov s plitvim ostrenjem pri portretih in posnetkih od blizu, inovativni nastavek RF pa omogoča novo raven kakovosti slike polne velikosti.

Kot cenovno najugodnejši fotoaparat polnega formata iz družine brezzrcalnih fotoaparatov sistema Canon EOS R, je EOS RP odlična odskočna deska v svet visokozmogljivih objektivov Canon RF. Canonovi najboljši objektivi vseh časov zagotavljajo neverjetno kakovost slike in funkcije, ki doslej niso bile mogoče. Oglejte si lahek super telefoto objektiv Canon RF 800mm F11 IS STM, ki je idealen za nadebudne fotografe divjih živali ter vsestranski Canon RF 50mm F1.8 STM za osupljive posnetke z veliko odprtino zaslonke.

Objektiv Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM je odličen dopolnilni objektiv za fotoaparate EOS RP, saj je primeren tako za fotografiranje prostrane pokrajine kot portretov od glave do ramen, ne da bi pri tem morali zamenjati objektiv.

Za še boljše posnetke je tukaj objektiv Canon RF 24-105mm F4L IS USM, ki se ponaša s profesionalno kakovostjo serije L in največjo odprtino zaslonke f/4 po celotnem razponu goriščnice za nespremenjeno osvetlitev pri spreminjanju goriščne razdalje.

Canonova darila za beleženje družinskih trenutkov – v zaprtih prostorih ali na prostem.

Ženska se smehlja in pred obrazom drži fotoaparat Canon EOS R100, da bi z njim na vrtu posnela družinsko fotografijo.

Z meniji, ki so jim dodani priročni napotki za uporabo, in funkcijo Creative Assist, je Canon EOS R100 fotoaparat, ki ga je enostavno vzeti v roke in z njim fotografirati. Če s fotoaparatom povežete svoj telefon, lahko izberete samodejno prenašanje fotografij in videoposnetkov v zbirko v telefonu že med samim snemanjem.

Dva fotoaparata Canon PowerShot PX, en črn in en bel, na praznično okrašeni mizi.

Fotoaparat Canon PowerShot PX, ki je opremljen z objektivom 19–57 mm s povečavo, ki se lahko zavrti za 340° in nagne za 110°, omogoča samodejno sprotno sestavljanje fotografij in videoposnetkov. Za dodatno priročnost je opremljen z glasovnim aktiviranjem in prepoznavanjem subjektov ter vgrajeno povezavo Wi-Fi in preprostim polnjenjem prek kabla USB-C.

Canon EOS R100 je odličen vsestranski fotoaparat za beleženje neponovljivih družinskih trenutkov v obliki fotografij z ločljivostjo 24,1 milijona slikovnih pik ter osupljivih videoposnetkov v ločljivosti 4K UHD. Dovršen sistem samodejnega ostrenja z dvojnimi slikovnimi pikami in tipalom CMOS zagotavlja izostrenost hitro premikajočih se subjektov. Če na fotoaparat namestite objektiv s stabilizacijo, kot je Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM, pa je še enostavneje posneti ostre fotografije družinskih pustolovščin v naravi.

Obenem je te spomine tudi enostavno deliti. Fotoaparat ima vgrajeno povezavo Wi-Fi, ki olajša dodajanje slik sporočilom ali njihovo objavljanje na družbenih omrežjih ter omogoča upravljanje fotoaparata na daljavo za čudovite družinske selfije, posnete s pomočjo programa Canon Camera Connect v pametnem telefonu.

Še ena možnost, primerna za družine, je Canon PowerShot PX. Ta pameten kompakten fotoaparat lahko samodejno sledi dogajanju, s posebnim objektivom, ki se lahko nagne in zavrti, pa sestavi fotografije in videoposnetke. Fotoaparat lahko tudi prednostno izbere določene obraze v prizoru, poleg tega pa je opremljen z glasovnim aktiviranjem, kar omogoča neverjetno preprosto uporabo.

Za vse, ki jih navdušuje snemanje videoposnetkov, je na voljo Canonov žepni fotoaparat PowerShot ZOOM. Ta prepoznaven fotoaparat v slogu monokularja ima povečavo, ki hitro preklaplja med 100 mm in 400 mm, za posnetke oddaljenih subjektov, ki zapolnijo celoten okvir pa je opremljen z digitalno izboljšano možnostjo 800 mm. Kot takšen je popolna izbira za snemanje in fotografiranje na prostem, če posebej pri opazovanju divjih živali.

Kompakten tiskalnik, kot je Canon SELPHY CP1500, je pika na i ustvarjalnemu božičnemu paketu za fotografiranje. Ta brezžični model potrebuje samo 41 sekund za živahne natise v velikosti razglednic, s čimer je idealen za deljenje natisnjenih spominskih fotografij na družinskih srečanjih. Natisi, shranjeni v albumu, imajo življenjsko dobo do 100 let1, zato bodo te trenutke lahko podoživljale tudi prihodnje generacije.

Ljubljenim osebam podarite nekaj, kar bo v tej praznični sezoni še dodatno spodbudilo njihovo ustvarjalno stran.

Marcus Hawkins
 1. Ko so shranjeni v albumu. Ocena temelji na pospešenem testiranju pri temperaturi 23 °C/73,4 °F in 50-odstotni vlažnosti.

Povezani izdelki

 • Kompaktni digitalni

  PowerShot V10 (Black)

  S Canonovim vsestranskim žepnim fotoaparatom 4K za snemanje vlogov izstopajte v spletu in ostanite diskretni.
 • Zvok

  Stereo mikrofon DM-E100

  Enostavno zajemite odličen zvok s pomočjo majhnega stereo mikrofona, ki ga lahko uporabite takoj po priklopu in ki je vedno pripravljen na snemanje.
 • Brezzrcalni fotoaparati

  EOS R50

  S tem brezzrcalnim fotoaparatom EOS R lahko ustvarite izjemno vsebino, in sicer od ostrih fotografij do filmov 4K in pretakanja v živo. Vse v eni namenski napravi.
 • Brezzrcalni fotoaparati

  EOS R8

  Nadgradite na fotografijo in videografijo polne velikosti ter uresničite svoje ustvarjalne ambicije.
 • Brezzrcalni fotoaparati

  EOS RP

  Majhen, lahek in intuitiven brezzrcalni fotoaparat polne velikosti, zasnovan za potovanja in vsakodnevno fotografiranje.
 • Brezzrcalni fotoaparati

  EOS R100

  Ustvarite popolne spomine na fotografijah izjemne kakovosti z vedno pripravljenim in intuitivnim fotoaparatom EOS R.
 • Kompaktni digitalni

  PowerShot PX

  Samodejno zajemite najdragocenejše trenutke v življenju s tem pametnim fotoaparatom, ki prepozna obraze in se poveže z vašo pametno napravo.
 • Kompaktni digitalni

  PowerShot ZOOM

  S fotoaparat PowerShot, ki se prilega v dlan, zajemite čarobne trenutke v krogu družine ali narave pri razdalji 100 mm, 400 mm2 ali digitalni razširitvi 800 mm.
 • Tiskalniki za uporabo doma

  SELPHY CP1500

  S tem kompaktnim tiskalnikom fotografij, ki je preprost za uporabo, lahko v nekaj sekundah ustvarite izjemno barvite in obstojne natise.

Povezani članki