YouTube star and vlogger Mike Gray presses the Record button on the Canon PowerShot G7 X Mark III's touchscreen.

SNEMANJE VIDEODNEVNIKA

Ustvarjalno snemanje videodnevnika s fotoaparatom Canon PowerShot G7 X Mark III: nasveti in tehnike avtorja MikeVisuals

Ko je Mike Gray pustil študij le šest mesecev, preden bi diplomiral iz vizualnih učinkov, ni bil povsem prepričan, kakšen bo njegov naslednji korak. Odločil se je, da bo svoj talent za ustvarjanje videoposnetkov združil s svojo strastjo do potovanja, zato je potoval po svetu in ustvarjal kinematografske potovalne videodnevnike ter fotografske vadnice. S temi je pridobil številne oboževalce in je tako postal ena najuspešnejših zvezd družabnih medijev v Združenem kraljestvu. Danes ima 22-letni vplivnik, znan kot MikeVisuals, več kot 200.000 sledilcev na Instagramu in skoraj 100.000 naročnikov na kanal YouTube, njegovi videoposnetki pa imajo že več kot 5,5 milijona ogledov.

"Doslednost in vsakodnevno nalaganje kakovostnega dela sta ključnega pomena za pridobitev sledilca," pravi Mike. "Vendar to naredite zato, ker v tem uživate. Ne zaradi številk ali morebitnih koristi."

Na tisoče ljudi je postalo slavnih s pomočjo družabnih medijev in Mikova zgodba ni edinstvena. Vendar pa zaradi njegove kombinacije mladostnega navdušenja in profesionalnosti, ki presega njegova leta, izstopa iz množice. Ročno in z brezpilotnim letalnikom snema epske posnetke eksotičnih pokrajin, pogosto posnete ob sončnem vzhodu ali zahodu. Mikova naklonjenost upočasnjenim in pospešenim posnetkom z vsemi podrobnostmi se kaže v urejenih vizualnih podobah, ki so tako podobne kinematografskim, da vam ne bi nihče zameril, če bi mislili, da so namenjene za srebrno platno.

YouTube star and vlogger Mike Gray stands in a mountainous landscape filming himself with a Canon PowerShot G7 X Mark III.

Mike svoje posnetke edinstvenih prizorov meša z informativnimi odmiki, v katerih deli tehnične in praktične nasvete. "Rad delim svoje trenutno delo in tudi svojo opremo ter uporabniške nastavitve. Moje občinstvo to obožuje." Na nedavnem potovanju na otok Skye je Mike odkril, da je fotoaparat Canon PowerShot G7 X Mark III, ki posname videoposnetek 4K in ima zaslon na dotik s 180-stopinjskim nagibom ter prilagodljive kontrolnike, idealen za zajemanje najnovejših posodobitev dogajanja v zakulisju. "Gumb za snemanje je običajno na hrbtni strani fotoaparata, tako da ga je težko najti, ko se snemate. Fotoaparat Canon PowerShot G7 X Mark III pa ima gumb na zaslonu in ga preprosto kliknete ter takoj začnete snemati. Nič več zamujenih trenutkov."

""Naredite zato, ker v tem uživate. Ne zaradi številk ali morebitnih koristi.""

Mike je našel izjemno prenosno kompaktno napravo za zajemanje nepričakovanih trenutkov. "Snemam spontano, na način, ki zahteva hitrost in okretnost, kar je tudi bistvo snemanja videodnevnikov. Del moje opreme je pospravljen v fotografsko torbo, vendar pa lahko fotoaparat Canon PowerShot G7 X Mark III spravim v svojo jakno in ga v trenutku izvlečem. Neverjetno je imeti tako zmogljiv fotoaparat, ki ga lahko spravite v žep."

Ena od funkcij, s katerimi ga je fotoaparat Canon PowerShot G7 X Mark III najbolj navdušil, je bila funkcija časovnega zamika 4K, s katero so njegovi posnetki dogajanja bolj tekoči in realistični. "Že sama nastavitev je bila neverjetno hitra in enostavna – lahko sem izkoristil nekaj resnično izjemnih trenutkov. Nekoč se je v trenutku čez gore privalil velik oblak; prišel je res zelo hitro, vendar sem uspel nastaviti fotoaparat pravočasno, da sem ga ujel. Kakovost snemanja v 4K pa je neverjetna."

YouTube star and vlogger Mike Gray films himself with a Canon PowerShot G7 X Mark III.

Mikovi nasveti za snemanje videodnevnika

1. Uporabite upočasnjen posnetek, da ustvarite zanimanje

Povezani članki
How to become a vlogger

SNEMANJE VLOGA

Kako postati ustvarjalec vlogov

Z nasveti za snemanje vlogov za začetnike začnite in posnemite kakovostne vloge.

Vlogger Matt Adlard sat at a kitchen table filming a video on the EOS M50 Mark II.

SNEMANJE VLOGA

Najboljše Canonove naprave za snemanje vlogov

Z odličnimi Canonovimi fotoaparati za snemanje videodnevnikov, ki nudijo številne funkcije in osupnejo s kakovostjo videa, bo vaš vlog v hipu oživel.

Laura Bingham pictured from behind, facing dense jungle, as she films a vlog with a Canon PowerShot G7 X Mark II.

SNEMANJE VIDEODNEVNIKA

Laura Bingham: osvajanje reke Essequibo

Pustolovka Laura Bingham je vodila prvi spust po reki Essequibo in svojo izkušnjo posnela v obliki videodnevnika z napravo PowerShot G7 X Mark II.

Upočasnjen posnetek je ena najučinkovitejših tehnik, s katerimi Mike ustvarja občutek dramatičnosti v svojih videoposnetkih. Fotoaparat Canon PowerShot G7 X Mark III lahko snema filme polne visoke ločljivosti s hitrostjo do 120 sličic na sekundo. "Če upočasnite vizualne podobe, res lahko pritegnete pozornost in ustvarite neko vzdušje, zato je to odlično za snemanje videodnevnikov. Na otoku Skye smo našli prelep, mogočen slap, ki se spušča z roba pečine na prodnato plažo. Fotoaparat je uspel zajeti vse podrobnosti v zelo počasnem posnetku, ki je pri tako majhnem fotoaparatu resnično redko. Rad snemam upočasnjene posnetke in jih potem pospešujem, vendar bi lahko to obrnili in začeli zelo hitro ter nato upočasnili."

2. Snemajte veliko, urejajte malo

Mike snema videoposnetke od svojega 12. leta in pravi, da več kot je možnosti na voljo, boljše je. "Tokrat sem prvič snemal 4K za videodnevnik. Poleg osupljive kakovosti ponuja tudi številne možnosti v naknadni obdelavi. Posnetke sem lahko obrezal in spremenil goriščno razdaljo, s čimer sem ohranil zanimanje gledalca."

3. Naj bo vaš glas slišan

Močne vizualne podobe pomagajo pri ločevanju videodnevnikov, vendar je čist zvok prav tako pomemben. Fotoaparat PowerShot G7 X Mark III ima nastavke, ki omogočajo snemanje in spremljanje visokokakovostnega zvoka v realnem času. "To je zares odlična in vrhunska funkcija, še posebej za uporabnike, ki želijo dodati profesionalni mikrofon. Slap na otoku Skye je bil res hrupen, vendar sem lahko z dodajanjem profesionalnega mikrofona s puhastim vetrobranom izrezal ves zvok iz ozadja in ustvaril kristalno čist zvok. Obstaja nekaj izjemno prenosnih lahkih zunanjih mikrofonov; samo priključite mikrofon na fotoaparat, se prepričajte, da je usmerjen v smeri vokala in začnite."

4. Ustvarjajte z nenavadnimi koti

Vlogger Mike Gray sets up a Canon PowerShot G7 X Mark III on a tripod low to the grou

Strani za pretakanje videoposnetkov vsak dan sprejmejo ogromne količine vsebine. Bodite ustvarjalni, ponudite gledalcem bolj edinstvene in nenavadne prizore ter si zagotovite večjo gledanost. "Zaslon na dotik s 180-stopinjskim nagibom je popoln za to," pravi Mike. "Če želite fotografirati bližje tlom ali z nenavadnega kota, lahko zaslon nagnete in preverite, ali vam ustreza kompozicija, pri tem pa se vam ni treba spustiti do tal ali se izpostaviti nevarnosti. To pomeni, da ste lahko zelo raznoliki pri snemanju, in prav ta ustvarjalnost je tista, zaradi katere se vsi vračajo po še več."

5. Snemajte in delite na poti

S fotoaparatom Canon PowerShot G7 X Mark III lahko snemate videoposnetke, zajamete fotografije z 20,1 milijona slikovnimi pikami ter fotografirate s hitrostjo do 30 sličic na sekundo, tudi v obliki RAW, ki vam nudi največjo prilagodljivost pri naknadni obdelavi. "Osredotočil sem se na videoposnetek, posnel pa sem nekaj izjemno ostrih slik, ki sem jih delil na Instagramu," pravi Mike.

Z vgrajeno povezavo fotoaparata s pametnim telefonom je Mike lahko takoj delil svoje fotografije prek povezave Bluetooth ali Wi-Fi. "Fotografije naložim neposredno v telefon, jih uredim v Lightroomu in prenesem v Instagram. To lahko storite kjer koli na svetu – v fotoaparat je vgrajen vmesnik Wi-Fi, zato ga preprosto sinhronizirate s telefonom."

Za gledanost videodnevnika je ključnega pomena redno posodobljena in aktivna baza oboževalcev. "Ljudje zares želijo vedeti, kako ustvarim svoje videoposnetke, in jaz jim rade volje to pokažem," pravi Mike. "Na otoku Skye sem lahko v zgodbah Instagram ponudil veliko vsebine iz zakulisja – to je odličen način za prikaz tehnične plati stvari." Ustvarjalci videodnevnikov lahko delijo fotografije na Instagramu in poleg tega tudi pretakajo video v živo iz fotoaparata PowerShot G7 X Mark III in sodelujejo z občinstvom na YouTube, kjer koli so na svetu.*

Napisala Natalie Denton

*Storitev pretakanja v živo v tem izdelku podpira pretakanje v živo samo v kanalu YouTube. Če želite uporabljati storitev pretakanja v živo, se morate predhodno registrirati v image.canon. V skladu z "omejitvami pretakanja v živo" kanala YouTube morajo imeti uporabniki najmanj 1000 naročnikov na kanal za pretakanje v živo v mobilne naprave. Ta omejitev velja tudi za storitev pretakanja v živo v kanalu YouTube, ki je na voljo prek fotoaparata Canon PowerShot G7 X Mark III.

Za najnovejše informacije o omejitvah obiščite http://support.google.com/youtube/answer/2853834

Pretakanje v živo v kanalu YouTube se lahko spremeni, prekine ali konča brez obvestila. Podjetje Canon ni odgovorno za storitve tretjih ponudnikov, vključno s pretakanjem v živo v kanalu YouTube.

Povezani izdelki

Povezani članki

Get Inspired je vaš glavni vir koristnih fotografskih namigov, nakupovalnih vodnikov in temeljitih intervjujev – tukaj so vse potrebne informacije, ko iščete najboljši fotoaparat ali najboljši tiskalnik in želite uresničiti svoje ustvarjalne ideje.

Nazaj na vse namige in tehnike