SNEMANJE VLOGA

Katera je najboljša oprema za ustvarjanje vsebine?

Dobra oprema fotoaparata je ključnega pomena, če se želite uveljaviti kot spletni ustvarjalec – spoznajte, kaj uporablja naša ekipa umetnikov Crew Creators in kako jim pomaga ustvarjati edinstveno vsebino.
Canon PowerShot G7 X Mark III z nameščenim ročnim stabilizatorjem ob steni poleg pločevink z razpršilno barvo.

Če ste že uveljavljen vplivnež ali če v svoje objave v družbenih omrežjih vlagate veliko časa, boste verjetno začeli uporabljati še kaj drugega kot zgolj svoj pametni telefon. Izbira fotoaparata, ki lahko sledi vaši ustvarjalnosti, je ključnega pomena. Vrhunska oprema na odličen način izboljša kakovost vsebine in poskrbi, da ta izstopa. Ker pa so spletne platforme polne vseh vrst ustvarjalcev, še nikoli ni bilo tako pomembno, da ste opaženi.

Canonova kampanja Crew Create je združila štiri inovativne spletne umetnike, ki uporabljajo Canonovo opremo za sodelovanje, in služi kot navdih za druge, da razvijajo svojo ustvarjalnost. Razkrili bomo opremo za snemanje videodnevnikov in fotografiranje, ki jo uporablja posamezen umetnik, zakaj jo imajo radi in kako jim lahko pomaga ustvariti prepoznavo delo.

Na poti s fotoaparatom EOS M50 Mark II

Avtoportretna slika ženske v rožnatem puloverju in z modrimi lasmi, prikazana na zaslonu na dotik fotoaparata Canon EOS M50 Mark II.

"Fotoaparat mora biti preprost, enostaven za uporabo, hkrati pa mora imeti dovolj prostora za spoznavanje in učenje novih trikov," pravi Nifè, ki uporablja fotoaparat Canon EOS M50 Mark II in obožuje njegov vrtljivi zaslon na dotik.

Nifè pogosto snema iz roke ali snema videodnevnike na poti, zato potrebuje nekaj dovolj lahkega, kar lahko uporablja doma in na ulici. Njena vsebina mora ostati sveža in edinstvena, zato pametni telefon ne bo dovolj – oprema mora zagotavljati visoko kakovost in izjemen ustvarjalni nadzor.

"Uporabljam Canon EOS M50 Mark II. Fotoaparat je prijeten in lahek; lahko ga preprosto pospravim v torbo," pravi Nifè. "Kakovost postaja vse bolj pomembna. Vsakdo obožuje naravne videoposnetke iz mobilnih telefonov, vendar je kombinacija kakovosti gibanja s kakovostnimi videoposnetki tisto, kar pritegne pozornost ljudi."

"Če želim kakovostnejše in ostre slike, uporabim fotoaparat. Tako lahko poskušam spremeniti videz z različnimi objektivi. Če želim na primer zamegljeno ozadje, lahko uporabljam določen objektiv. Če želim, da je na primer med snemanjem videodnevnika na posnetku več ljudi, uporabim širši objektiv."

Ženska z modrimi kitkami v rožnatem pajacu drži Canonov fotoaparat za stativ.

Nifè

Plesalka plesne zvrsti afrobeat in ustvarjalka videodnevnikov iz Londona.

Družbena omrežja: 1,5 milijona sledilcev na TikToku @itsjustnifee
Priljubljena oprema:
Canon EOS M50 Mark II
Canonov nastavek za stativ HG-100TBR
Canon EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM
Canon EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM

Medtem ko tipalo z ločljivostjo 24,1 milijona slikovnih pik fotoaparata omogoča osupljive rezultate, ostri posnetki niso edina kakovost, ki jo išče Nifè. Dobri videoposnetki ne bodo izstopali, če so tresoči. "Nimam najbolj mirne roke," priznava. "Ko ustvarjam videodnevnik, plešem ali snemam nekoga, je odlično, da imajo moji objektivi notranjo stabilizacijo. Tako mi ni treba skrbeti za popolnost."

Nifè uporablja Canonov nastavek za stativ HG-100TBR, ki deluje kot čvrsto trinožno stojalo ali držalo za snemanje videodnevnikov in ima snemljiv daljinski upravljalnik s povezavo Bluetooth. Ko ga združite s fotoaparatom z vrtljivim zaslonom na dotik, dobite najbolj prilagodljivo opremo.

"Fotoaparat lahko nastavim, odstranim daljinski upravljalnik in začnem snemati, kjer koli sem. To je zelo uporabno, ker ustvarjam različne vrste vsebin," pravi. "Ker veliko delam z glasbo in plešem, je lepo imeti samosprožilec, da se lahko odmaknem od fotoaparata, se postavim v določen položaj in preverim, kako je videti, preden se začnem gibati."

Prepustite se ustvarjalnosti s fotoaparatom EOS RP

Moški v temni majici sedi pred mizo v domačem snemalnem studiu in drži pred očmi fotoaparat Canon EOS RP.

"Jaz nisem profesionalen fotograf. Uporabljam Canon EOS RP in takoj sem ugotovil, da gre za odličen fotoaparat," pravi Jack Garratt, ki je navdušen, da mu fotoaparat pomaga širiti njegovo ustvarjalnost, hkrati pa je intuitiven in preprost za uporabo.

Če želite izstopati kot ustvarjalec, morate izstopiti iz svoje cone udobja. Jack Garratt si kot glasbenik vedno prizadeva preseči svojo lastno ustvarjalnost in za to potrebuje svojo opremo – inštrument ali fotoaparat – ki je kos vsem umetniškim izzivom. Fotoaparat Canon EOS RP izpolnjuje njegova pričakovanja in je zaradi intuitivne postavitve in brezžične funkcionalnosti dovolj preprost, da lahko njegova umetniška žilica cveti.

"Vse poteka zelo instinktivno," pravi Jack. "Zelo hitro sem ugotovil, da so moje končne slike točno takšne, kot sem si jih predstavljal, kar je odlično – na ta način se krepi moje zaupanje v opremo in me spodbuja, da jo bolje spoznam." Intuitivna narava fotoaparata spodbuja Jacka, da se še bolj posveti nastavitvam in uporablja fotoaparat kot ustvarjalen instrument.

Če želite izvedeti več o fotoaparatu, prenesite aplikacijo Canon Photo Companion.

Jack Garratt

Glasbenik in producent, nagrajen z nagrado Brit Award

Družbena omrežja: 90.900 sledilcev na Instagramu @jackgarratt
Canonova oprema:
Canon EOS RP
Canon RF 35 mm F1,8 MACRO IS STM
Canonov objektiv RF 50mm F1.8 STM
Canon RF 85mm F2 MACRO IS STM
Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM

"Hitrost je zelo pomembna, saj je ideja sveža le, dokler je tvoja. Če lahko posnamem fotografijo, jo takoj pošljem v svoj telefon in od tam delim dalje, ostane ideja še živa, trenutek pa traja še nekoliko dlje."

Slike iz pametnega telefona lahko delite z aplikacijo Canon Camera Connect, slike pa lahko shranite s Canonovim sistemom za prenos predstavnosti in shranjevanje v oblaku image.canon, ki vzame fotografije iz vašega fotoaparata in omogoči dostop do njih na napravah in platformah za skupno rabo v oblaku.

Ko izberete najboljši kombinirani fotoaparat za snemanje videodnevnikov in fotografiranje, izboljšate standard celotne vsebine. Pri fotoaparatu Canon EOS RP s številnimi funkcijami in velikim tipalom polne velikosti ne boste nikoli občutili nobenih omejitev. "Če vem, da lahko fotografiram v ločljivosti 4K, ni zame nobenih omejitev," pravi Jack.

Med pretakanjem vsebine se veliko premikam," pravi. "S funkcijo samodejnega ostrenja obraza in oči lahko ustvarim takšno vsebino, kot želim."

Hiter šport s fotoaparatom EOS R6

Oseba jemlje fotoaparat Canon EOS R6 iz torbe ob nogometni žogi.

Ewan Baggot obožuje izjemno kakovost, ki jo nudi fotoaparat Canon EOS R6. "Kakovost slike je zame najpomembnejša. Spletne platforme so dandanes močno zasičene, zato morate izstopati."

"Navdušen sem nad uporabo fotoaparata Canon EOS R6, ker je tako vsestranski," pravi. "Uporabljam objektiv Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM s povečavo do 240 mm. To je noro. Lahko ga postavim na polovico razdalje in še vedno povečam v kader. Lahko se umaknem zelo daleč nazaj ali pa se zelo približam.

"Kakovost slike je izjemna. Ločljivost 4K pri hitrosti 60 sličic na sekundo je čudovita: brezhibna in gladka. Enako čudovito je tudi fotografiranje s hitrostjo 120 sličic na sekundo za zelo počasno gibanje," nadaljuje. "Sledenje s funkcijo samodejnega ostrenja je vrhunsko. Pri nogometu je gibanje tako hitro, da hitro lahko izgubiš ostrino. But the autofocus is so quick: it can track my eyes, my feet, my legs – whatever I want."

Moški v belem puloverju s kapuco, ki drži pod svojo levo roko nogometno žogo, v desni roki pa Canonov fotoaparat.

Ewan Baggott

Nogometaš prostega sloga, voditelj in producent.

Družbena omrežja: 107.000 sledilcev na Instagramu @eabskills
Canonova oprema:
Canon EOS R6
Canon RF 35mm F1,8 MACRO IS STM
Canonov objektiv RF 50mm F1.8 STM
Canon RF 85mm F2 MACRO IS STM
Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM

Vendar pa ni fotoaparat Canon EOS R6 popoln za Ewana le zaradi tehničnih značilnosti slike. Pri ustvarjanju vsebine sta izjemno pomembna tudi uporabnost in upravljanje – in tudi na tem področju se fotoaparat obnese odlično.

"Zaslon lahko obrnem okoli in vidim, kaj počnem," je navdušen Ewan. "Ko vadite določeno prvino, si želite posnetek ogledati takoj.

"Pri Canonu mi je všeč, da lahko izberem kateri koli fotoaparat in ima vedno podoben meni. Ta vsestranskost mi je zdelo všeč – da lahko vzamem v roke drug fotoaparat in prepoznam vmesnik. Točno veš, kje si, in lahko samo fotografiraš."

Preprosta umetnost s fotoaparatom PowerShot G7 X Mark III

Moški čepi za fotoaparatom Canon PowerShot G7 X Mark III in pred grafitno steno.

Za uličnega umetnika Fat Cap Sprays je pomembno, da lahko s fotoaparatom na enostaven način ustvari osupljivo vsebino, ki jo deli v spletu. "Želim se osredotočiti na ustvarjanje svoje umetnosti," pravi. "S fotoaparatom Canon PowerShot G7 X Mark III kot umetnik nimam nobene skrbi. Vem, da bom z njim posnel odlično vsebino, zato se lahko osredotočim le na slikanje."

Za ustvarjalce, kot je Fat Cap Sprays, ki svoja umetniška dela in videoposnetke vedno ustvarjajo na poti, je zelo pomembna fizična oblika vsake opreme. Brez prenosljive in lahke opreme, kot je Canon PowerShot G7X Mark III, je lahko ustvarjanje izjemne vsebine na poti zelo zahtevno.

"Za izdelavo svojih umetnin imam s sabo vedno veliko materialov in nikoli ne želim pustiti nobene barve doma. Zato je pomembno, da je moj fotoaparat dovolj kompakten, da ga lahko spravim v torbo skupaj s preostalim materialom," pravi.

Canonov fotoaparat na stativu, usmerjen v temno oblečenega uličnega umetnika, ki čepi ob porisanem zidu s pločevinkami razpršila.

Fat Cap Sprays

Ulični umetnik iz vzhodnega Londona, znan po svojih neonskih umetniških delih.

Družbena omrežja: 5,3 milijona sledilcev na TikToku @fatcapsapprih
Canonova oprema:
Canon PowerShot G7 X Mark III
Canonov nastavek za stativ HG-100TBR
Canonov stereo mikrofon DM-E100

"Canonov nastavek za stativ HG-100TBR uporabljam za fotografiranje bližnjih posnetkov z eno roko, medtem ko z drugo slikam. Všeč mi je njegova velikost in to, da je zelo kompakten in lahek. Ker držim v drugi roki razpršilo, ne morem uporabljati nečesa zelo težkega, kar bi me vrglo iz ravnotežja."

Seveda obstaja veliko vrhunskih prenosnih naprav, ki omogočajo snemanje videov, vendar pa si Fat Cap Sprays tudi želi, da fotoaparat ustvari tekoče videoposnetke in, kar je še pomembneje, v popolnoma pristnih barvah.

"Odlična notranja stabilizacija fotoaparata Canon PowerShot G7 X Mark III je pomembna za ustvarjanje tekočih videoposnetkov postopka," pravi. "Všeč mi je tudi kakovost slike. Delam z veliko svetlimi barvami in fotoaparat jih upodobi takšne, kot želim, da jih ljudje vidijo. Pomembno je, da fotoaparat prikaže realno sliko moje umetnosti, saj je moje delo ulična umetnost, kar pomeni, da si jo lahko ljudje ogledajo tudi v živo."


Avtor: Peter Wolinski

Povezani izdelki

Povezani članki

 • Pogled čez fotografovo ramo na zaslon LCD fotoaparata Canon EOS R10, na katerem sta prikazana dva plesalca flamenka, ki ju snemajo.

  TEHNOLOGIJA

  Fotoaparati DSLR v primerjavi z brezzrcalnimi fotoaparati

  Razmišljate o prehodu na brezzrcalni fotoaparat? Predstavljamo razlike, da vam pomagamo pri odločitvi.

 • Mlada ženska z modrimi kitkami se snema s fotoaparatom na ročnem nastavku pred železniško progo.

  SNEMANJE VLOGA

  Povzdignite svojo spletno vsebino na višjo raven

  Šest strokovnih nasvetov in tehnik, s katerimi bo vaša vsebina na družabnih medijih izstopala iz množice objav.

 • Oseba snema vlog s fotoaparatom Canon EOS R10. V ozadju je oranžno drevo, polno sadja.

  SNEMANJE VLOGA

  Najboljše Canonove naprave za snemanje vlogov

  Z odličnimi Canonovimi fotoaparati za snemanje vlogov, ki nudijo številne funkcije in osupnejo s kakovostjo videoposnetka, bo vaš vlog v hipu oživel.

 • SNEMANJE VLOGA

  Snemanje popotniških vlogov z izjemno širokokotnimi objektivi

  Popotniška vlogerka Chloe Gunning snema celodnevni izlet po mestu s Canonovim objektivom RF 16mm F2.8 STM.