USTVARJALNO TISKANJE

6 načinov ustvarjanja s tiskalnikom PIXMA

S temi šestimi idejami za ustvarjanje in tiskanje na papir za vso družino okrasite dom, tehnične pripomočke in poživite svoj slog.
Zabaven tiskalnik za vsakogar

Menite, da je vaš družinski tiskalnik samo za tiskanje dokumentov in fotografij? Premislite še enkrat. Na vas čakajo številne ideje za ustvarjanje s tiskalnikom Canon PIXMA – od doma narejenih knjižic z recepti in zanimivih oblikovnih predlog za tehnične naprave do presonaliziranih oblačil in strašnih okraskov za noč čarovnic.

Umetnica in oblikovalka izdelkov iz papirja Aimee Graham, ki vodi delavnice o izdelavi cvetja iz papirja in origamijev, meni, da tiskanje ponuja neomejene možnosti. "Že veliko let oblikujem stvari iz papirja, ki je zame ustvarjalna platforma, saj začnem iz nič," pravi. "Ker je papir tako vsestranski, ga lahko uporabite za dvodimenzionalne in tridimenzionalne izdelke, povsem brez omejitev. Ljudje, ki niso tako zelo ustvarjalni, morda težko ustvarjajo iz ničesar. S tiskanjem si lahko ustvarite platformo oz. osnovo, s katero lahko olajšate svoj postopek ustvarjanja."

Aimee prav tako meni, da lahko s tiskanjem in izdelovanjem lažje izrazimo svojo ustvarjalno žilico, ki se skriva v vseh nas. To je tudi odličen način za povezovanje družine. "Vsi imamo ustvarjalno žilico, saj smo kot otroci vsi bili ustvarjalni," pravi. "Ta se med odraščanjem izgubi zaradi vseh odraslih opravil, ki nam jih življenje nalaga. Z ustvarjanjem pa lahko spet poskrbimo za nekaj zabave in ravnovesja. To je zelo pomembno za družine, ker krepi družinske vezi. Staršem omogoča, da se spet povežejo s svojimi otroki in hkrati obudijo otroka v sebi. To je izjemno."

Z vami delimo naše najboljše ustvarjalne možnosti za tiskalnik PIXMA in tako proslavljamo mednarodni dan tiskanja, ki je 20. oktobra 2021.

1. Prefinjeno ustvarjanje s papirjem

Majhen lesen okvir s tremi barvitimi 3D-metulji iz papirja na lesenem stojalu ob tiskalniku Canon PIXMA.

"Ni pomembno, kaj ustvariš, pomembno je ustvarjanje," pravi Aimee Graham, umetnica, ki je izdelala ta čudovit globok okvir z metuljem. Aimee je začela ustvarjati s papirjem, ko je živela na Japonskem, zdaj pa s svojim umetniškim izražanjem, poleg meditacije in joge, spodbuja svoje duševno zdravje.

Aimee, ki ima na svojem Instagramu vadnice za izdelavo origamijev, je izdelala 3D-umetniško stvaritev na temo metuljev s tiskalnikom iz družine Canon PIXMA TS5350a in verjame, da je tiskanje lastnih okraskov za dom lahko terapevtsko. "Menim, da je ustvarjanje s papirjem še en način ustvarjanja zdrave rutine zase," pravi. "Nekateri ljudje meditirajo, drugi izvajajo jogo. Sama delam oboje, vendar zdaj za svoje duševno zdravje skrbim tudi s svojo ustvarjalnostjo."

Aimee je s spletnega mesta Canon Creative Park prenesla 3D-stenske nalepke in jih uporabila kot del umetnine z metulji v stekleni kupoli. Na brezplačnem spletnem mestu imate na voljo tudi veliko drugih ljubkih žuželk, vključno s pikapolonicami, hrošči in kačjimi pastirji, ki jih lahko natisnete, izrežete, prepognete, prilepite ter sestavite v 3D-igrače in okraske.

Aimee je za svoj eleganten globok okvir z metulji natisnila spletne predloge, ki jih je našla na spletu, nato je krila poslikala z vodenimi barvicami in flomastri, za navdih pa je uporabila nalepke Creative Park. Pravi, da ti projekti resnično oživijo šele z barvami.

"Uporabite lahko vse vrste pripomočkov za barvanje, vodene barvice, flomastre, barvice, saj jih lahko uporabljate skupaj ali na različne načine. Barvanje je najbolj zabaven del."

2. Naj se igre začnejo

Dekleti kažeta nogometne izdelke iz papirja.

Odkrijte družinske igre iz papirja, ki so zabavne za izdelavo in igranje. Občutek dosežka po končanem ustvarjanju izdelka iz papirja je primerljiv samo še z zabavo ob igri z njim.

Ročno izdelane igre, ki jih lahko skupaj izdelate in igrate, so izvrsten vir zabave. S programom Canon Creative Park je vse skupaj preprosto in dostopno.

Blogerka Fariba Soetan je skupaj z družino spremenila dom v svet športa. "Izbrali smo košarkarske in nogometne igre. Deloma zato, ker so bile videti resnično zabavne, pa tudi, ker se mi je zdelo, da je njihova raven zahtevnosti primerna za prvi poskus, kjer se bomo še učili, kako poteka sestavljanje."

Svoje najljubše oblikovne predloge lahko izberete s programom Creative Park ali tako, da jih prenesete v računalnik neposredno s spletnega mesta Creative Park, in jih natisnete neposredno z domačim tiskalnikom. Sledi le še sestavljanje in igra se lahko začne.

Za svojo ekipo ustvarjalcev potrebujete le škarje, lepilo, ravnilo za ustvarjanje pregibov, star kemični svinčnik ter navodila za izbrano igro. Nato samo sledite črtam za rezanje s škarjami ter označenim pregibom in mestom za lepljenje.

3. Okraski za dom

Moški, ki na strop v otroški sobi obeša ročno izdelano 3D-visečo igračo z dinozavri.

"Ustvarjati želim zabavne, edinstvene in trajnostne izdelke, ki jih lahko ljudje uporabijo, da okrasijo sebe ali svoje domove. Rada bi tudi pomagala, da najdejo pot do svoje ustvarjalnosti," pravi Aimee.

Poživite svoj dom in s tiskalnikom PIXMA izdelajte svoje okraske. Na spletnem mestu Creative Park poiščite dodatke, s katerimi boste poživili dnevne prostore in otroške sobe ter za katere vam ne bo treba seči globoko v žep.

"Iz papirja izdelujem stenske in namizne okraske in z njimi okrašujem dom. Izdelujem pa tudi nakit iz papirja," je povedala Aimee.

Na spletnem mestu ali v programu Creative Park odprite razdelek Home and Living, izberite predlogo ter jo prenesite in natisnite. Svojemu domu vdahnite novo življenje in ga okrasite z visečimi igračami za otroško sobo, stenskimi 3D-nalepkami, rojstnodnevnimi zastavicami, stenskimi skulpturami in nalepkami za ploščice.

4. Natisnite si svojo knjižico z recepti

Moški in deček sedita za kuhinjsko mizo, na kateri je tiskalnik in velika doma izdelana knjižica z recepti, obdana z natisnjenimi slikami hrane.

Sprostite zvezdniškega kuharskega mojstra v sebi ter natisnite svoje recepte in ustvarite knjižico z recepti. Nikoli več ne boste pozabili, kako lahko pripravite svojo najljubšo jed, poleg tega pa boste lahko s svojimi neverjetnimi jedmi navdušili tudi prijatelje ni družinske člane.

Ali imate zbirko družinskih receptov, ki kar kliče po tem, da izdelate čudovito knjižico? Svoje najljubše ideje za jedi lahko zberete v doma natisnjeno knjižico z recepti. Če uživate tudi v fotografiranju hrane, lahko dodate tudi svoje slike.

Fotografinja hrane in pijače Natasha Alipour-Faridani iz Londona deli svoje vrhunske nasvete za pripravo foto knjižice z recepti s tiskalnikom iz družine Canon PIXMA TS3350 in programom Canon Easy-PhotoPrint Editor, ki vsebuje številne ustvarjalne možnosti za postavitve knjižice z recepti.

"Želela sem recepte, ki vključujejo jedi živahnih barv," pojasnjuje Natasha. "Če je hrana videti pusta, lahko poskusite s pogledom nanjo z vrha. Vedno poskrbim, da je na sliki nekaj, kar se razteza čez rob fotografije. To je lahko zgolj rob krožnika – pomembno je le, da ustvari videz prizora, ki se pravkar dogaja."

Ne glede na to, ali gre za družinsko zapuščino, darilo za ljubitelja hrane ali dnevnik v slogu kolaža s hrano, v kateri ste uživali na svojih potovanjih, ustvarite resnično edinstveno knjižico.

5. Praznična zabava

Nad mizo, polno okraskov za noč čarovnic, visijo znaki "Happy Halloween".

"Na Pinterestu, YouTubu, Instagramu, TikToku lahko spremljate ogromno ljudi. Navdihi so dobesedno povsod," pravi Aimee. "Navdih za izdelavo stvari lahko zdaj poiščete na različnih mestih."

"Imam veliko sezonskih idej za ustvarjanje s papirjem, ki mi dajejo občutek nostalgije," pravi Aimee o zabavnih idejah za ustvarjanje ob dogodkih, kot so rojstni dnevi, poroke, velika noč, noč čarovnic in božič. "Ljudje se vedno odzivajo na nostalgijo. Prazniki so zelo pomembni, še posebej glede na dogodke preteklih let. Ti združujejo ljudi."

Iz programa ali spletnega mesta Creative Park natisnite svoj grozljiv plakat, papirnato laterno v obliki buče, voščilnice in čarovniške maske za noč čarovnic. V tej vadnici z natisljivimi ustvarjalnimi zamislimi za noč čarovnic najdete tudi nasvete, kako lahko z našimi natisljivimi nalepkami za nohte izdelate srhljivo poslikavo nohtov za noč čarovnic. Lahko tudi poskusite izdelati namizne aranžmaje ali vence za noč čarovnic, da začutite srhljivost praznika.

Če si želite več idej za ustvarjanje s papirjem, nas lahko spremljate na Pinterestu in delite svoje izdelke na družabnih omrežjih s ključnikom #MadeWithPIXMA.Napisala Lorna Dockerill

Povezani izdelki

Povezani članki

 • TISKANJE

  Najboljši tiskalniki za ustvarjanje

  Canon ima popoln tiskalnik za vas – od družinskih projektov do profesionalnega zaključka.

 • TISKANJE IN USTVARJANJE

  Umetniško ustvarjanje s papirjem

  Umetnika Zacka McLaughlina je navdihnila predloga vodomca v programu Canon Creative Park.

 • USTVARJALNO TISKANJE

  Natisnite sezname, načrte in cilje

  Bodite ustvarjalni s tiskalnikom Canon PIXMA ter ostanite organizirani in zavedni vse leto.

 • USTVARJALNO TISKANJE

  Izdelava sončnega sistema

  Vzemite si čas, da se ponovno povežete, se učite in igrate z zbirko izdelkov iz papirja z vesoljsko tematiko iz programa Creative Park.